Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Німецький міністр порівняв анексію Криму із діями Гітлера у Судетській області

Міністр фінансів ФРН Вольфґанґ Шойбле провів паралелі між нинішньою ситуацією в Україні та Чехословаччиною 1938 року після анексії нацистською Німеччиною Судетської області.

Федеральний міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле бачить паралелі між сьогоднішньої ситуацією в Україні та Чехословаччиною 1938 року після анексії території країни нацистською Німеччиною, повідомляє у понеділок, 31 березня, інформаційне агентство reuters. "Ми маємо слідкувати за тим, аби Україна не була повністю неплатоспроможною", - заявив німецький політик під час зустрічі із німецькими школярами. Близько півсотні учнів, як повідомляє Spiegel Online, протягом години спілкувалися з міністром фінансів. Історична паралель щодо подій навколо Судетської області пролунала у відповідь на запитання одного з учнів про те, які наслідки може мати криза у Криму на країни єврозони.

За словами міністра, якщо уряд у Києві не зможе оплачувати роботу правоохоронців, тоді "якісь озброєні банди, звичайно, візьмуть владу в руки", вважає німецький політик. "Тоді росіяни скажуть, що це нікуди не годиться, зараз в уряді якісь фашисти, котрі становлять загрозу нашому російському населенню", - застеріг Шойбле. На його думку, подібну ситуацію Росія може використати як привід для того, аби сказати: "Зараз ми мусимо їх захистити, ми беремо це за привід, аби ввести війська".

З огляду на подібний сценарій німецький міністр додав: "Усе це ми знаємо з історії. Такі методи Гітлер вже застосовував у Судетській області - і багато чого іншого також". Гітлер обґрунтував розчленування Чехословаччини та приєднання Судетської області до Німеччини потребою захисту трьох мільйонів німців, котрі жили там, нагадує reutres.

Події у Криму німецький міністр пояснив школярам таким чином: коли демонстрації проти уряду у Києві загострилися, "Путін сказав: власне кажучи я так чи інакше завжди хотів Крим. А зараз сприятлива нагода", наводить слова політика агентство reuters. Вольфґанґ Шойбле також не виключив, що у майбутньому може дійти до значного погіршення відносин з Росією з огляду на страх, який панує передусім у балтійських країнах, але також у Польщі або Угорщині, наголосив він.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ