Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НКРЕ підвищила тариф на транспортування газу для компанії „Львівгаз”

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) підвищила тариф на транспортування газу газопостачальній компанії „Львівгаз” на 95,71% або на 29 гривень /тис. куб. м до 59,3 грн/тис. куб. м (без ПДВ) з 1 червня. Це рішення комісія прийняла на засіданні 23 травня. Про це „Гал-info” повідомив представник прес-служби НАК „Нафтогаз України” у Львівській області Віктор Гальчинський.
Комісія також підвищила тариф на постачання газу „Львівгазу” на 40% або на 7,8 грн/тис. куб. м до 27,3 грн/тис. куб. м (без ПДВ), у тому числі цільова надбавка на установку лічильників - 7,8 грн. За словами Віктора Гальчинського, підняття тарифу не позначиться на ціні для населення, оскільки цей тариф враховує всі податки та витрати. Однак подорожчання вплина на ціну газу для підприємств, видатки яких збільшаться.
„Львівгаз” зареєстрований у формі відкритого акціонерного товариства, займається транспортуванням газу по розподільних трубопроводах, а також продає газ у Львівській області.
2004 рік компанія „Львівгаз” закінчила зі збитком 51,295 млн грн, при цьому чистий дохід компанії становив 234,377 млн грн, що на 1,5% менше порівняно з аналогічним показником компанії за 2003 рік.
За даними компанії за 2004 рік, 27,55% її акцій належать Національній акціонерній компанії „Нефтегаз України”, 24,9% - компанії „Континіум-Траст-Компані” (Луцьк), 22,8% - банкові „НРБ-Україна” (Київ). „НРБ-Україна” є дочірнім банком російського Національного резервного банку (НРБ).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ