Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Но зла Юнона, суча дочка, розкудкудакалась, як квочка, – коментар Герман на звернення Тимошенко

«Ерудиція Ю.Тимошенко ніколи не сягала вище посилання на анекдоти. Зрештою, як і її лексика. Шкода, що радники глави уряду не змогли переконати Юлію Володимирівну відмовитися від вуличного сленгу бодай у Зверненні до народу з оказії Дня свободи», – йдеться у коментарі народного депутата Ганни Герман на звернення Ю. Тимошенко з нагоди Дня Свободи.

"Якщо вже вдаватися до порівнянь, то Юлія Володимирівна нагадує мені іншого персонажа. І не з вуличного анекдоту, а з «Енеїди» Котляревського. Сподіваюся, що ті ж радники пояснять Юлії Володимирівні, про кого йдеться. Про всяк випадок, аби вона знову не переплутала, як одного разу, Івана Франка з Ольгою Кобилянською.

Тепер по суті. Після 2004-го Янукович ніколи не програвав вибори. Жодні. Навесні 2006 року Партія регіонів на чолі з ним виграла парламентські вибори. Восени 2007-го після ініційованого Ю.Тимошенко антиконституційного розгону парламенту Партія регіонів знову була першою за результатами волевиявлення народу. Наша партія буде першою і у 2010-му.

Прем’єр Юлія Тимошенко обіцяє ніколи не повернутися в «олігархічне минуле». Це добре, бо це її минуле. Бо це минуле Павла Лазаренка, який дав їй путівку у так звану велику політику.

Демократія, згідно з розумінням Ю.Тимошенко, – «це чітко і красиво». З цього приводу я згадую «Братів Гадюкіних» - «всьо чотко». Шкода, що Сергія Кузьмінського вже немає з нами…

А стосовно того, що все «зроблю сама», то була така програма на колишньому радянському телебаченні. У ній розповідали, як можна з допомогою самого лише молотка і цвяха змайструвати полицю, заправити сифон води з газом і зробити так, щоб двері не рипіли. Ви вже зробили Україну «висококласною». Ви вже «прорвали» її на усіх напрямках.

Дайте їй спокій, цій Україні, Юліє Володимирівно.

До слова, день Свободи не призначається. І ті кілька десятків людей, які з’явилися на Майдані Незалежності учора, яскраве тому підтвердження.

Щоб народ сам вийшов на майдани, аби продемонструвати солідарність з високим поняттям «свобода», потрібно, аби політичні провідники щонайменше не зверталися до нього на рівні вуличних анекдотів. Це стосовно того, що велить «серце блока Ю.Тимошенко», - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, «Но зла Юнона, суча дочка, Розкудкудакалась, як квочка, — Енея не любила — страх; Давно уже вона хотіла, Його щоб душка полетіла...», – фрагмент з «Енеїди» Котляревського (Юнона - гонителька Енея та троянців).

Довідка.

Прем'єр Юлія Тимошенко переконана, що в Україні не може бути президентом лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Про це йдеться у її зверненні з нагоди Дня Свободи.

Тимошенко наголосила, що Україна "вже не буде такою, якою була до Майдану".

"Янукович тоді так і не зрозумів, що він не просто програв президентські вибори, він саме тоді програв усі наступні, будь-які вибори. Бо в новій Україні, Україні "післямайданній" такого президента просто бути ніколи не може", - заявила прем'єр

"Хочу вас трохи повеселити. Днями колишній голова ЦВК, а нині – депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов в одному з інтерв’ю сказав, що він упевнений в перемозі Януковича, бо "Віктор Федорович феноменально везуча людина", - зазначила вона.

"Мені це нагадало анекдот. Висить оголошення: Пропав песик. Особливі прикмети: одне око, шкутильгає на задню лапу, одне вухо надкушене, іншого – немає зовсім, на обличчі три шрами. Відгукується на кличку "Щасливчик", - йдеться у вітанні прем’єр-міністра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ