Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Норми Конституції все чітко регламентують – Кость Бондаренко

“Стосовно зовнішнього та внутрішнього курсу держави, якщо уважно почитати Конституцію України, там чітко зазначено, що парламент визначає курс держави, а Президент виступає реалізатором цього курсу. Стосовно уряду, то це є виконавча гілка влади, яка формується за результатами виборів за принципом коаліції, і до її функцій входить виконувати передбачений курс”, - прокоментував “Гал-info” слова прем'єр-міністра  Віктора Януковича, що сьогодні саме парламент визначає практично політику і внутрішню, і зовнішню, основи внутрішньої і зовнішньої політики, політолог Кость Бондаренко.

 Кость Бондаренко також зауважив, що положення стосовно зовнішньополітичного курсу держави є виключно прерогативою парламенту як найвищого законодавчого органу. «Тут потрібно уважно читати Конституцію, в якій все чітко зазначено, якщо ж у когось виникають суперечності з нормами Конституції, то в Україні діє Конституційний суд, який якраз тлумачить норми основного закону держави», -  зазначив політолог.   
 Нагадаємо, що сьогодні  прем'єр Віктор Янукович заявив, що його позиція про неготовність України приєднатися до плану дій щодо набуття членства в НАТО, оголошена під час його першого візиту в Брюссель, була погоджена з радою коаліції. "Вона була погоджена з радою коаліції і це - позиція коаліції в парламенті, що була проголосована", - заявив Янукович у четвер у Брюсселі на прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Єврокомісії. "Сьогодні саме парламент визначає, практично, політику і внутрішню, і зовнішню, основи внутрішньої і зовнішньої політики", - зазначив він.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ