Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Норвегія на крок переду України у забороні вбивства тварин заради хутра

Норвезька організація охорони тварин (Norwegian Animal Rights Organization) оголосила, що уряд готує закон, який на цілій у території країни заборонятиме хутряні ферми, про це повідомляє грузинський сайт новин «ambebi.ge».

Вже 30 років місцева організація по захисту тварин бореться, щоб запровадити закон. Заборона набере чинності аж в 2025 році, коли всі хутряні ферми в країні будуть закриті.

Норвегія є однією з найбільших з точки зору вироблення хутра. У державі  понад 300 таких ферм,  де за рік для отримання натурального хутра вбивають більше 700 тисяч видр та 110 тисяч лисиць.

Норвегія взяла приклад з Чехії та Німеччини, які  в 2017 році прийняли закон про закриття хутряних ферм.

За даними сьогоднішнього дня, Китай займає лідируючі позиції у виробництві хутрових виробів.

В той же час, напередодні, 21 січня у Львові відбулася акція протесту проти вбивства тварин заради хутра. Молодь Львова вийшла до магазинів хутра із плакатами на зразок "Ваша примха – їхня смерть", таким чином підтримавши всеукраїнську акцію.

Хутро є на сьогоднішній день предметом розкоші, а не життєвою необхідністю, оскільки утеплені синтетичні куртки та плащі мають негіршу, а деколи й набагато кращу теплоізоляцію, будучи при тому більш зручними та легшими. Однак, ще надовго залишиться сегмент споживачів, які, попри усвідомлення наскільки жорстоким є процес отримання хутра, продовжуватимуть надавати перевагу хутру, ніж замінникам.

В Норвегії, де середня річна температура набагато нижча, ніж в Україні, вже усвідомили, що хутро не є засобом захисту від холоду і це повинно бути великим поштовхом для України у напрямку до розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ