Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Норвезький посол потішив звісткою про скасування віз для українців

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегія в Україні та Білорусі Йоном Елведалом Фредріксеном. У зустрічі також взяли участь заступник голови обласної ради Валерій П’ятак, депутати Ярослав Качмарик та Ярослав Кравченко, повідомила прес-служба Львівської облради.

Як зазначив під час зустрічі Йон Елведал Фредріксен, його завданням є доносити до норвежців якомога ширшу інформацію про Україну. На його думку, співпраця між нашими державами має великий потенціал, хоча наразі ці контакти недостатні. Зокрема, він бачить можливості співпраці в сфері туризму, високих технологій, в пам’яткоохоронній сфері. До слова, Норвегія – одна з країн, яка започаткувала традицію створення скансенів. Свій багатолітній досвід норвезькі фахівці застосовують і у Львові – у 2010 році було підписано угоду між Музеєм народної архітектури та побуту у Львові, музеєм «Майхауген» у Ліллехаммері та Національним директоратом охорони культурної спадщини Норвегії про спільні проекти.

Олег Панькевич на зустрічі зазначив, що на жаль, в Україні є чимало проблем, які перешкоджають тіснішій співпраці з іноземними державами, зокрема Норвегією. Однак Львівщина є особливою областю, яка відкрита для контактів, яка приваблює своєю близькістю до кордону з ЄС та традиціями добросусідства. Олег Панькевич запропонував як один із кроків співпраці – контакти на рівні органів місцевого самоврядування.

Норвезький посол вважає, що зміцненню контактів між Україною та Норвегією сприятиме скасування візового режиму для українців. «Норвегія не має жодних проблем з українськими громадянами, які до нас приїжджають», - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ