Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Нова Галичина” закликала припинити затягування підписання угоди про малий прикордонний рух

Міжфракційна депутатська група «Нова Галичина» Львівської обласної ради оприлюднила свою заяву, в якій сказано про неприпустимість затягування процесу підписання двосторонньої міжнародної угоди про малий прикордонний рух між Польщею і Україною. Про це йдеться у заяві, розповсюдженій прес-секретарем групи. Текст заяви подаємо повністю.
"Україна задекларувала своє чітке прагнення щодо вступу до Європейського Союзу, скасувала візовий режим для усіх його громадян та продовжує робити усі необхідні кроки назустріч нашим друзям з європейської спільноти.
Останні події із кількагодинним перекриттям пунктів перетину „Рава-Руська” та „Краковець” на кордоні між Україною та Польщею засвідчили високий ступінь напруження у ситуації, що склалась. Львівська область є воротами України до Європи, тому дані епізоди можуть внести елемент негативізму в українсько-польські стосунки.
У прикордонних зонах України та Республіки Польщі проживає значна кількість громадян, для яких ускладнення візового режиму чи інші проблеми перетину кордону означають погіршення їхнього добробуту, ускладнення спілкування між колегами, друзями, родинами. Зрештою, це може зашкодити добросусідським контактам між прикордонними регіонами. У цій ситуації затягування процесу підписання двосторонньої міжнародної угоди про малий прикордонний рух вважаємо неприпустимим.
Закликаємо усі сторони процесу в Україні та Польщі зосередити свої сили на вирішення даної проблеми”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ