Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Нова схема руху громадського транспорту Львова на 70% стала нагадувати стару

«Львівська газета» спільно з ГО «Наше право» за технічної підтримки ІТ-компанії “AVYS” порівняли дійсну маршрутну мережу громадського транспорту Львова з тою, яку впровадили 1 січня 2012 року, а також зі старою схемою руху автобусів, що діяла до 1 січня 2012 року. Висновок такий: міська влада поступово повертається до транспортної мережі 2011 року. Якщо в січні 2012 року маршрутна мережа мала 66% схожих маршрутів, то тепер відсоток подібності зріс до 71%. Повідомила прес-служба Львівського прес-клубу.

Протягом 2012 року нововведену маршрутну мережу поступово відкоригували на 30%. Практично на стільки ж змінили стару, коли 1січня 2012 року запроваджували нову. Загалом торік недоторканними залишились лише вісім маршрутів: 1А, 6А, 8, 21, 23, 32, 40 і 42. Решта 45 маршрутів коригували.

Порівняти усі три маршрутні схеми і наочно побачити, як вони змінювались тепер може кожен львів’янин. ІТ-компанії “AVYS” безкоштовно розробила програму, за допомогою якої кожен охочий може побачити, як виглядають маршрути автобусів сьогодні, і як вони змінились порівняно з тими, що впровадили 1 січня 2012 року та тими, які діяли до того.

Програма розміщена на http://router.lviv.ua/compare/.Посилання на неї буде розміщено на сайт «Львівської газети» та marshrutka.org.ua.Клікнувши на будь-який номер маршруту можна побачити його на карті. Червоним кольором позначений теперішній вигляд маршруту, зеленим - початковий вигляд станом на 1 січня 2012 року, а синім відповідник в старій маршрутній мережі. Знизу обчислений відсоток схожості маршрутів. Щоб побачити відсоток схожості всіх маршрутів відразу і схем загалом потрібно клікнути на розділ «детальне порівняння».

«Механізм порівняння доволі простий. Кожен маршрут має певну кількість зупинок, кожна з яких позначена своїм унікальним номером. Коли ви задаєте їй теперішній маршрут програма аналізує всі зупинки і обирає маршрут з найбільшою кількістю співпадінь. Таким чином вона знаходить максимально схожий відповідник у старій схемі та показує наскільки змінився вигляд маршруту протягом року», – пояснює Степан Сухарина, представник ІТ-компанії “AVYS”, веб-майстер сайту, www.router.lviv.ua.

Програма порівняння зроблена на основі іншого проекту компанії “AVYS” – мобільного додатку пошуку маршрутів громадського транспорту«Lviv Router». Це безкоштовна програма для Android та iPhone за допомогою якої можна вибрати найоптимальніший маршрут пересування Львовом автобусом, тролейбусом або трамваєм. Просто потрібно задати програмі початкову і кінцеву точку руху і програма запропонує варіанти чим туди доїхати. Позитивом додатку є те, що він працює автономно і потребує доступу до мережі Інтернет лише у випадку змін маршрутів.

«Зараз ми хочемо розширити сервіс для наших користувачів. А саме впровадити можливість бачити, як рухаються маршрутки в режимі реального часу, щоб пасажир чітко бачив за скільки хвилин прибуде його автобус на зупинку. Це просто зробити, але для цього нам потрібен доступ до інформації з GPS-пристроїв встановлених на автобусах»,- зазначив Степан Сухарина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ