Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Нова влада обіцяє замість Голодомору запропонувати іншу тему – переможну

Віце-прем'єр з гуманітарних питань України Володимир Семиноженко обіцяє, що тема Голодомору 1932-1933 рр. не буде ключовою в гуманітарній політиці. Про це він заявив в кулуарах Верховної Ради України.

«Все тепер встане на свої місця. Україна різна, тому потрібна взаємна пошана...Проблема інтеграції України буде однією з головних. Саме тому новий Президент не загострює тему Голодомору, щоб не повторювати помилки екс-президента. І не потрібно топтатися по цій темі. Нам потрібний дух переможців, і саме цей дух буде привнесений в гуманітарну політику», - відповів він на питання журналістів, чи буде ключовою темою в гуманітарній політиці тема Голодомору 1932-33 рр., передає РБК-Україна.

Довідка.

Голодомор 1932-1933 років - безпрецедентний злочин сталінської тоталітарної системи проти українського народу, який спричинив національну катастрофу. Конфіскацію продовольства комуністичний режим застосував як зброю масового знищення населення. За оцінками дослідників, втрати від голоду становили від 7 до 10 млн. осіб, понад третина них - діти.

Про цю трагедію України ще з 1933 року знали і писали на Заході. Конгрес США у 1988 році офіційно визнав голодомор геноцидом українського народу. До такого ж висновку прийшла також Міжнародна комісія юристів.

Однак у радянський період про голод офіційно і не згадували. Робилися навіть спроби заперечити чорну сторінку вітчизняної історії.

Вперше проблема голодомору об'єктивно була висвітлена лише у 1992-1993 роках, вже у незалежній Україні.

У травні 2002 року Верховна Рада України визнала голодомор актом геноциду проти українського народу. Парламент, уряд, Міністерство закордонних справ, Постійне представництво України при ООН проводили значну роботу з метою широкого інформування світової громадськості про жахливу загальнонаціональну трагедію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ