Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нова влада Стрийщини має розібратись чи завжди "Львівгаз" законно нараховує плату за розподіл, - Канівець

В Україні з 1 серпня почався новий етап реформи. Відтепер ціна на газ для населення нефіксована, тому вона коливатиметься залежно від ситуації на ринку Євросоюзу. Зокрема, восени ціна завжди зростатиме - а пізньої весни спадатиме.

Про це розповів громадський діяч, нардеп VII скликання Олег Канівець.

"Водночас середньорічна світова ціна на газ впала майже на третину через обвал нафтового ринку та пандемію. Так буде ще якийсь час. В січні 2019 ціна для населення була приблизно 5800 грн за тисячу кубів. Зараз можна закупити газ на 12 місяців по 4700 грн на місяць", - зазначив Олег Канівець.

Також реформа дозволяє побутовому споживачеві обирати, в кого він купує сам газ, а монополісту "Львівгазу" платити лише фіксовану плату за розподіл газогонами.

"Наприклад, ви можете купувати газ в загальнодержавної компанії "Нафтогаз Комерція". Нова влада Стрийщини обов’язково проведе додаткову роз’яснювальну роботу щодо купівлі газу та електроенергії. Також ми неодмінно розберемося, чи завжди "Львівгаз" законно нараховує плату за розподіл, себто "трубу", - говорить політик.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ