Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нова влада зробить Львівщину по-справжньому європейською, - Юрій Хом’як

Львівщина буде європейською, якщо до влади прийдуть люди, які відмовляться від старої радянської системи управління. Про це в коментарі розповів кандидат в депутати до Львівської міської ради від партії "Слуга народу" Юрій Хом'як.
Фото Олена Ляхович

“В Україні напередодні виборів часто практикують тактику залякування виборців. Скажімо, якщо ви не оберете ту чи іншу партію, то станеться щось страшне. Найпопулярнішими "страшилками" є відмова України від європейського курсу розвитку. Прикро, але часто це спрацьовує. Однак, якщо замислитись і оцінити ситуацію, то очевидним буде те, що варіант відмови від євроінтеграції є не реальним”, - сказав Юрій Хом'як.

Він наголосив, що влада вже неодноразово довела, що курс України є незмінним - ЄС і НАТО.

“Прикро, але люди, які вже багато-багато років є депутатами місцевих рад, під показовими гаслами про європейський вибір працюють у старій радянській системі, не допускаючи громаду до управління. Люди ж повинні зрозуміти, що усе залежить від них самих, адже саме вони впливають на процес вибору влади”, - зазначив Юрій.

За його словами, завжди усі головний акцент роблять на виборчому процесі, натомість мислити потрібно ширше і у своєму виборі керуватися міркуваннями про, а що ж буде після виборів.

"Класика українських виборів полягає у тому, що медовий місяць солодких обіцянок закінчується перед днем голосування. Що ж далі? А далі громаду просто усувають від процесів і можливості вплинути на владні рішення”, - сказав Юрій Хом’як.

Він наголосив, що Львівщина завжди задавала курс і напрямок руху для усієї України. Зараз важливо, щоб Львівщина відчула новий подих і першою отримала владу європейського стандарту. Для цього потрібно запустити процеси модернізації влади. Європейські стандарти влади – це зміни у відносинах влади і суспільства. Для цього необхідно перейти до впровадження європейського партнерства у взаємодії "влада-громада". Саме нова влада повинна забезпечити запуск механізмів цієї трансформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ