Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нове приміщення лікарні відновного лікування нададуть до 10 березня

Вчора, 10 січня, між працівниками Львівської обласної клінічної лікарні відновного лікування, адміністрацією ТзОВ «Зелений бір» та владою області підписано тристоронню мирову угоду щодо вирішення питання з приміщенням на вул. Лікарській, 8 у смт. Брюховичі – про це «Гал-іnfo» повідомила прес-служба Громадського форуму Львова.
    Угоду підписали після наради між представниками лікарні, власника приміщення, представників облдержадміністрації, облради та ГФЛ. Основним пунктом даної угоди є те, що львівська обласна влада зобов’язана до десятого березня цього року перевести лікарню в нове приміщення.
Також домовилися про те, що за рахунок власників буде відшкодовано завдані матеріальні збитки лікарні в повному обсязі, а саме – поламані ліжка, тумбочки, знищені матраци, подушки тощо.
Як зазначив юрист ТзОВ «Зелений бір» Ростислав Космина, «Зелений бір» йде назустріч лікарні, уклали з ними договір оренди, веде переговори з представниками влади, з обласним управлінням охорони здоров’я. Проте ніхто питання про переселення лікарні досі не вирішував. Унаслідок цього ми вимушені були вдатися до законних методів заволодіння нашою власністю: звернулися у суд, який виніс рішення про виселення лікарні і судові виконавці 9 січня розпочали виконання даного рішення. Нині влада знову намагається вирішити дане питання шляхом повернення у попередній стан. Але ми вже чекали два роки і не побачили жодних гарантій влади щодо надання лікарні нового приміщення”.
Голова Брюховицької селищної ради Олексій Процик зазначає, що у Брюховичах є три земельних ділянки, де знаходяться приміщення, які через недієвість можна було б віддати у користування Львівській обласній лікарні: юнацький центр для обдарованих дітей, що належить Національній академії наук України ім. Я. Підстригача (площа 1,8 га), центральна транспортна клінічна лікарня «Супутник» (площа 13,8 га) та оздоровчий табір «Сокіл» ДП Лорта (площа 6,8 га).
Представниками облдержадміністрації було гарантовано працівникам лікарні збереження заробітної плати в повному обсязі. У перехідний період персонал проведе інвентаризацію завданих збитків та готуватиме майно до переїзду лікарні в нове приміщення.
Як сказав голова апарату Львівської ОДА Олександр Ганущин, протягом цього тижня варіант приміщення вже буде відомий. Два місяці – це термін, який включає прийняття рішення, збір людей, збір майна, відселення та низку юридичних моментів. Також він зазначив, що способи взяття приміщення Львівської обласної комунальної лікарні відновного лікування, застосовані 9 січня, не є способом вирішення проблеми.
Нагадаємо, конфлікт довкола лікарні відновного лікування триває майже рік. Вимоги, які ставить колектив лікарні відновного лікування до обласного управлінням охорони здоров’я, до ЛОДА, до обласної ради: „припинити процес ліквідації Львівської комунальної обласної лікарні відновного лікування, як першої  такої лікарні у Львові та єдиної мережі закладів відновної медицини на Львівщині; повернути безпідставно відібране у лікарні приміщення на вул. Короленка, 9, у якому заклад перебував упродовж 60 років; звільнити з посади головного лікаря Ярослава Шевчука, який став співучасником та виконавцем афери з позбавленням лікарні приміщення на Короленка; провести службове розслідування і покарати винних у незаконному відчуженні будівлі на вул. Короленка, 9; видати представнику профспілкової організації лікарні ухвалу апеляційного суду від 30 листопада 2006 року для можливості її подальшого оскарження у вищих судових інстанціях”.
А 9 січня  за  сприяння  головного лікаря Львівської обласної лікарні  відновного  лікування в Брюховичах Ярослава Шевчука, представниками власника приміщення та судовиконавцями було зайняте приміщення  лікарні. Акція  відбувалася  за  відсутності  персоналу лікарні, оскільки на період  святкових днів пацієнтів було виписано, а колектив відправлено на канікули. Між працівниками та судовиконавцями виник конфлікт, було понищено майно лікарні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ