Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нові „тарифи” за порушення правил дорожнього руху зменшили затори на дорогах Львівщини

З набуттям чинності нових законів „Про посилювання покарань водіїв за порушення на дорогах” на дорогах Львіщини зафіксовано не лише менше порушень, а й самого автотранспорту і в результаті корків. Про це сьогодні, 18 листопада, у коментарі „Гал-info” повідомила прес-секретар УДАІ у Львівській області Світлана Добровольська.
„Вчора працівники ДАІ у Львівській області зафіксували 270 грубих порушень дорожнього руху та п’ять ДТП, які обійшлись без жертв, шестеро травмовано, у порівнянні з цим же днем минулого року, то порушень було вдвічі більше - 650”, - зазначила вона і додала, що вчора даішники складали протокол лише за грубі порушення, що впливають на безпеку людини: створення аварійної ситуації, керування в нетверезому стані, порушиння при обгоні, перевищення швидкості, собливо на перехрестях та проїзд на червоне світло. „За дрібні порушення даішники протоколів ще не складали, застосовують лише профілактичні методи, але це триватиме не довго, адже на даний момент працівники ДАІ не мають достатньо технічних пристроїв, які фіксують порушення водіїв, після того, як державні закупілі будуть здійснені, то контроль буде значно чіткішим”, - наголосила Світлана Добровольська.
Світлана Добровольська зазначила, що за відсутність страхового полісу водіям прийдеться платити штраф вдвічі більшим за сам поліс, тобто орієнтовно 1000 грн. А з приводу порушень правил дорожнього руху пішоходами, то штраф становитиме від 51 грн. до 85 грн., якщо особа не буде мати при собі документів, то її забиратимуть у районні відділи для встановлення особи.
Нагадаємо, що за перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год штраф – 255-340 грн., 50 км/год - 510-680 грн. За залишення водіями місця ДТП штраф становитиме 255-306 грн., або позбавлення прав від 6 міс. до 1 року. Керування автомобіля в стані алкогольного сп’яніння, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів становитиме 2550-3400 грн. або позбавлення прав на 1-2 р., якщо водія затримають вдруге, то у нього вилучатимуться права на 2-3 роки з можливим вилученням автомобіля. На третій же раз за подібні правопорушення водіїв позбавлятимуть прав на 10 років з обов'язковим вилученням автомобіля. Володимир Семенина переконаний, що це має зменшити кількість ДТП і сподівається на взаєморозуміння даішників та водіїв.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ