Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новообрані нардепи вже вимагають собі дармове житло в Києві

Депутат Верховної Ради, голова комітету з питань регламенту Володимир Макеєнко (фракція Партії регіонів) заявляє, що близько 180 новообраних депутатів Ради за станом на середу подали заяви щодо надання їм житла на час виконання депутатських повноважень. Про це він сказав журналістам.

При цьому Макеєнко підкреслив, що такої великої кількості заявок по розселенню ще не було в попередніх скликаннях парламенту.

«Заявок багато, удвічі більше, ніж у цьому скликанні. Вже подано близько 180 заяв», - сказав він.

Макеєнко відзначив складнощі з наданням житла такій великій кількості депутатів, адже готель «Київ» може розмістити лише близько 85 депутатів.

При цьому він повідомив, що більшість охочих на отримання житла - це депутати, обрані від мажоритарних округів.

Макеєнко додав, що в їхньому випадку вони мають юридичні підстави на отримання житла, бо не прописані в Києві, але разом з тим він висловив сумнів, наскільки це буде морально з їхнього боку претендувати на житло.

«Але дивишся на висновки соціологів, скільки витрачено матеріальних ресурсів в округах, і відчуваєш, що людина може вирішити питання сама, але чомусь вони пишуть заяви», - зазначив він.

Депутат нагадав, що підготовча група створила підгрупу з питань, зокрема, розселення новообраних парламентаріїв, яка займатиметься цими питаннями.

На його думку, це треба буде вирішувати з кожним депутатом окремо.

Обком

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ