Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європарламент розгляне резолюцію щодо українських політв’язнів Кремля

Сьогодні, 18 липня, новообраний Європейський Парламент проведе дебати (орієнтовно об 11.30 за Києвом) та голосуватиме за резолюцію щодо українських політичних в'язнів Кремля (близько 13.00). Про це повідомив представник України при ЄС Микола Точицький на у Facebook.

"Надзвичайно важливо, що новообрані євродепутати, щойно розпочавши свою роботу, виділяють звільнення українських бранців Кремля серед першочергових питань на порядку денному однієї з ключових інституцій ЄС", - зазначив дипломат.

Микола Точицький також зазначив, що протягом останніх років Європейських Парламент був потужним рушієм підтримки України в Брюсселі. А після травневих виборів та формування нового складу ЄП, розпочалась робота над тим, щоб ця солідарність та підтримка України розвивалась та примножувалась.

"Важливим прикладом такої підтримки є розгляд тематики українських політв’язнів сьогодні на пленарному засіданні оновленого Європарламенту. Сьогодні від політиків 28 держав-членів ЄС лунатимуть рішучі заклики до Росії негайно звільнити українських політв’язнів. Сьогодні Кремль знову переконається в тому, що не може бути безкарності та мовчазної згоди, коли права та свободи людини так брутально та цинічно порушуються, - пише Точицький, - Хочу щиро подякувати за силу волі та боротьбу родинам наших політв’язнів, європарламентарям, колегам в МЗС, інших державних відомствах, неурядовим організаціям, правозахисникам, активістам та політикам за співпрацю та роботу єдиним фронтом заради того, щоб протидія російській агресії та звільнення політичних бранців з російських в’язниць були постійно на порядку денному політичних кіл ЄС. Тільки спільними зусиллями ми можемо звільнити наших хлопців та перемогти!"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ