Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новий катер для ВМС ЗС України типу “Гюрза-М” спущено на воду

1/2
Сьогодні на київському заводі “Кузня на Рибальському” був спущений на воду малий артилерійський броньований катер типу "Гюрза-М". Про це повідомили в прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

За флотською традицією, об нове судно, яке спускають на воду, повинні розбити пляшку із шампанським, і це обов'язково має зробити жінка, яка потім і стає хрещеною матір'ю корабля.

Хрещеною матір'ю "Гюрзи-М" стала народна артистка України, переможниця “Євробачення-2004” співачка Руслана.

Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Воронченко під час урочистого спуску на воду катеру зазначив, що поповнення катерного складу флоту зміцнить обороноздатність нашої держави та посилить захист країни з морського напрямку.

Катер “Гюрза-М” повністю броньований, має на озброєнні гармату, кулемет та ракетні комплекси. Також, він призначений для несення бойової вахти в прибережній морській смузі, патрулювання, охорони водних рубежів, боротьби з малорозмірними суднами противника, захисту берегових стаціонарних і плавучих об’єктів та споруд, сприяння десантним і прикордонним групам, забезпечення безпеки мореплавання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ