Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Новий міністр культури почав зі звільнення директора заповідника в Каневі

Міністр культури та туризму України Михайло Кулиняка звільнив керівника Шевченківського національного заповідника у місті Каневі Черкаської області. Про це міністр повідомив у коментарі УНІАН.
 

За словами М.Кулиняки, після візиту Президента України Віктора Януковича у Канів стало зрозуміло, що, м’яко кажучи, ситуація в цьому заповіднику важка.«Простіше кажучи, руїна», - сказав міністр.

 

Говорячи про те, хто може стати наступником, міністр пообіцяв обговорити це питання з колективом, щоб вони запропонували свої кандидатури.

 

Також М.Кулиняка не виключив, що після ретельної перевірки можуть бути кадрові зміни і в інших закладах культури.

 

Довідка УНІАН. Генеральним директором Шевченківського національного заповідника у Каневі до цього часу був Мар’ян Піняк. Реконструкція та реставрація об’єктів Шевченківського національного заповідника у Каневі була розпочата у 2004 році у зв’язку з підготовкою до відзначення в 2011 році 150-річчя з дня повернення праху Великого Кобзаря в Україну та у 2014 році – 200-річчя від дня його народження. У 2008 році Черкаська облдержадміністрація прийняла на себе функції замовника з проведення робіт. Голова облдержадміністрації підписав ряд доручень та розпоряджень щодо прискорення завершення ремонтно-реставраційних та відновлювальних робіт. Та через недостатнє фінансування роботи тривають і нині.

 

8 березня ц. р. прес-служба Черкаської ОДА повідомила, що музей Тараса Шевченка Шевченківського національного заповідника у місті Каневі Черкаської області на сьогодні готовий на 60%. Для його введення в експлуатацію потрібно 30 млн. грн.

 

УНІАН

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ