Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новий навчальний рік: як вчитимуться школярі в Україні та за кордоном

Школярі в країні та за кордоном зможуть продовжити навчання у кількох форматах: онлайн, офлайн чи змішаний.

Про це повідомив перший заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко під час брифінгу у медіацентрі “Україна” 11 серпня. 

За словами Андрія Вітренка, наразі представники Міністерства освіти і науки України за дорученнями прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та міністра МОН Сергія Шкарлета перебувають у відрядженнях по території України задля того, щоб оцінити можливість офлайн-освіти в тому чи тому регіоні.

Яка форма навчання – онлайн, онлайн чи змішана – залежатиме від ситуації з безпекою в регіоні, а також наявности й стану укриттів у навчальному закладі чи біля нього.  

Перший заступник міністра освіти і науки України також розповів, що діти, які знаходяться за кордоном, зможуть обрати зручний для себе спосіб отримання освіти. Діти матимуть можливість приєднатися до онлайн-навчання у закладі, де вони попередньо вчились до повномасштабної війни, долучитись до Всеукраїнської школи онлайн, Міжнародної школи онлайн чи до будь-якої онлайн-платформи типу «Оптіми» чи Атмосферної школи. 

Для дітей, які відвідували школи за кордоном, буде можлива екстернатна форма навчання, коли бали за основні предмети, до прикладу, математики, фізики, хімії будуть перезараховуватися. 

Діти чи підлітки, які залишились на території України, зможуть доєднатися до навчання в будь-яких школах в регіоні. Також доступна можливість онлайн-навчання чи екстернатної форми. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ