Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новий політичний проект приречений на поразку – Кость Бондаренко

„Про новий політичний проект мені відомо ще з травня, дивним є тільки те, що зараз точаться розмови про нову політичну партію, а не про політичний рух, про який велись розмови із самого початку”, – зазначив кореспонденту “Гал-info” політолог Кость Бондаренко.
„Політичний рух, що створювався, мав згуртувати громадян навколо нової ідеї, нової хвилі на зразок Народного Руху України 1989-1990 років. Мені відомо, що це політичне об’єднання носитиме характер „праволіберальної або ліберально-консервативної ідеології”. Дивним є і те, що там фігурують Юрій Єхануров, Іван Васюник, Микола Катеринчук, Володимир Стретович,  В’ячеслав Кириленко – напрошується питання, чи це не буде дубль „Нашої України”, – наголосив Кость Бондаренко.  
 Відповідаючи на запитання доцільності нового об’єднання, Кость Бондаренко  зазначив, що не бачить доцільності нової пропрезидентської партії з тими ж лідерами  „Нашої України”, - якщо там фігуруватимуть ті люди, що є зараз, тоді цей проект приречений на поразку.
Нагадаємо, що 31 серпня стало відомо про розробку нового політичного проекту, ініційованого колишнім прем`єр-міністром Юрієм Єхануровим і першим заступником глави Секретаріату Президента Іваном Васюником. До створення нової партії причетні також народний депутат Микола Катеринчук, лідер Християнсько-демократичного союзу Володимир Стретович і колишній віце-прем`єр В’ячеслав Кириленко. Усі вищеназвані особи підтвердили інформацію про те, що «подібні проекти обговорюються». Нова політична сила, очевидно, матиме «праволіберальну або ліберально-консервативну ідеологію».
До речі, перший заступник глави Секретаріату Президента Іван Васюник в коментарі «Українській правді» не відповів, чи входитиме у нову партію. "Я завжди думаю про нові проекти", - сказав Васюник, намагаючись віджартуватись на запитання журналістів. Васюник також додав, що в майбутньому будуть вигравати політичні сили, створені на ідеологічних засадах, а не під лідера. "Процес утворення нових політичних сил буде тривалим і природним. Я не думаю, що буде можливим, коли зберуться 5 політичних сил і створять партію", – зазначив представник Секретаріату.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ