Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Новий транш від ЄС надійде після скасування мораторію на експорт лісу — Данилюк

Для отримання нового траншу макрофінансової допомоги від ЄС Україні потрібно провести низку реформ, зокрема скасувати мораторій на експорт лісу-кругляка. Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк у Facebook за підсумками зустрічей з представниками Європарламенту.

За його словами, в Європі цінують зроблені Україною кроки у боротьбі з корупцією, зокрема створення НАБУ, НАЗК та електронної система автоматичного відшкодування ПДВ.

«Водночас, повністю погоджуюся з євродепутатами— у нас попереду ще дуже багато роботи, і Україна не має права зупинятися на досягнутому. До затвердження нової програми маємо виконати заходи, що залишились невиконаними з попередньої, третьої програми макрофінансової допомоги ЄС», — зазначив Данилюк.

За його словами, серед умов отримання Україною нового траншу макрофінансової допомоги є створення автоматичної системи верифікації е-декларацій, впровадження кредитного реєстру НБУ, створення реєстру кінцевих бенефіціарів власників компаній, а також скасування мораторію на експорт лісу-кругляка.

«З огляду на чутливість цього питання шукаємо шляхи деполітизації ситуації та виходу на спільну позицію», — додав міністр, коментуючи умову про скасування мораторію.

Раніше журналісти повідомляли, що Євросоюз може почати арбітражний та судовий процес проти України з метою скасування мораторію на експорт лісу-кругляка. Відповідне застереження надіслала єврокомісарка з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

Мораторій на експорт лісу-кругляку діє в Україні з 2015 року. Свого часу через відмову його скасування Єврокомісія відмовилася надавати Україні транш на суму 600 млн євро.

Раніше ЄС оштрафував Польщу за незаконні рубки лісу на території Біловазької пущі.

Верховна рада в першому читанні ухвалила заборону на вирубку карпатських лісів.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ