Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НПК „Галичина” дозволили виробляти дизельне паливо із вмістом сірки не більш як – 0,65% до січня 2007 року

Міністерством палива та енергетики України спільно з Міністерством охорони навколишнього середовища України та Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики узгоджено зміни до національного стандарту України на дизельне паливо. Повідомляє офіційний сайт Кабміну.
Відповідно до наказу Держкомітету від 10 лютого 2006 року  ВАТ „НПК Галичина” допускається виробляти дизельне паливо із вмістом сірки не більш  як – 0,65%. Термін дії наказу завершується 1 січня 2007 року.
Міністр палива та енергетики України Іван Плачков зазначив, що в минулому році загострилась проблема з виробництвом дизельного палива із вмістом сірки 0,2%. Держстандартом, ще у 1999 році встановлено, що стандарти, які дозволяють НПЗ виробляти дизельне паливо із вмістом сірки більш 0,2% чинні лише до 1 січня 2005 року. Заводи зобов’язались за 5 років забезпечити цей стандарт. Проте за різних причин установок гідроочистки дизельного палива на трьох заводах: ВАТ „Нафтохімік Прикарпаття”, ВАТ „НПК Галичина” та Херсонський НПЗ - не побудовано.
Іван Плачков також повідомив, що протягом 2005 року Мінпаливенерго, Мінприроди та Держспоживстандарт неодноразово відпрацьовували це питання разом із власниками нафтопереробних заводів. На сьогодні, за словами міністра, прийнято рішення погодитись з пропозиціями двох НПЗ і продовжити дію попереднього стандарту до кінця 2006 року, за умови початку реконструкції підприємств.
Окрім того, наказом Держкомітету обмежено продаж ДП з вмістом сірки більше 0,2%. Зокрема, таке дизпаливо можна використовувати в сільському господарстві спеціальною технікою з двигунами, які не обладнано засобами регулювання. Такий вид продукції заборонено для застосування на автомобільних заправках.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ