Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НПК «Галичина» може зупинитись через невідшкодування ПДВ

ДПА продовжує затримувати відшкодування ПДВ. Про це «Гал-іnfо» розповів директор НПК „Галичина” Олександр Лазорко. За його словами, на підприємстві ось уже декілька місяців поспіль тривають податкові перевірки. І попри те, що жодних порушень не виявлено, ПДВ все ж залишається не відшкодованим.

  „У приватних розмовах зі мною та моїми підлеглими окремі податківці визнають, що головним аргументом такої бурхливої їхньої діяльності є боязнь втратити власні робочі місця, адже їм було віддано прямий наказ – зрізати максимум грошей”, – наголосив у коментарі «Гал-іnfо» Олександр Лазорко.
 НПК „Галичина” вже подала до суду на ДПА за безпідставне невідшкодування ПДВ, адже, як розповідає директор підприємства, в податковій є всі акти податкових перевірок, в яких підтверджено правильність сум бюджетного відшкодування, їх вносять в реєстри, однак потім ці реєстри повертаються на НПК під найрізноманітнішими приводами, і автоматично підприємство знову не потрапляє в наступний реєстр. А отже ПДВ знову залишається невідшкодованим.
 „Головним аргументом керівництва ДПА є те, що НПК „Галичина” нібито не виконала план надходжень до бюджету, тобто не дотягнула до сорока мільйонів гривень. А як підприємство з такою глибиною переробки нафтопродуктів може вийти на цей рівень? Мали би бути якісь компроміси  для такого підприємства, однак у ДПА не хочуть йти на поступки”, – каже Олександр Лазорко.
 Він також зазначив, що якщо держава й надалі не відшкодовуватиме ПДВ, НПК „Галичина” не матиме фінансової можливості продовжувати договори на постачання нафти, а отже ринок палива України та Львівщини зокрема, втратить ще одного нафтопереробника.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ