Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НПК «Галичина» не повідомив ФДМУ про оскарження ухвали Господарського суду

НПК «Галичина» не повідомив регіональному ФДМУ про оскарження  ухвали Господарського суду, якою накладено арешт на її майно у Львівському апеляційному Господарському суді. Про це «Гал-info» повідомила начальник регіонального відділення ФДМУ Наталя Горлач.
  За її словами, згідно з процесуальними нормами позивач має повідомити сторони відкриття справи у суді. «Ніхто регіональне відділення фонду держмайна, станом на 17 липня, не повідомляв про те, що оскаржується  ухвала  Господарського суду у  Львівському апеляційному Господарському суді», - сказала Наталя Горлач.
 Як повідомляло «Гал-info» з посиланням на дирекцію НПК «Галичина», 10 липня 2006 року на АТ „НПК-Галичина” надійшла ухвала  Господарського суду Львівської області про вжиття запобіжних заходів, якою заяву Фонду державного майна України про вжиття запобіжних заходів задоволено частково та накладено арешт на майно, що належить Відкритому акціонерному товариству „Нафтопереробний комплекс „Галичина”, та зобов’язано ВАТ „НПК-Галичина” подати до Фонду державного майна України протокол загальних зборів акціонерів від 23 травня 2006 року.   ВАТ „НПК „Галичина” вважає таку ухвалу суду передчасною та необґрунтованою, тому рішення оскаржується в Львівському апеляційному Господарському суді.
 ФДМУ 19 червня подав у Господарський суд області заяву про вживання допоміжних заходів щодо рішення зборів акціонерів ВАТ НПК „Галичина” від 23 травня. Мова йде про накладання арешту на майно підприємства.  На зборах акціонерів 28 лютого новим головою правління НПК „Галичина” було обрано Олександра Лазорка замість Володимира Гусакова, до складу правління „Галичини” також увійшли Наталія Парахоняк, Мирон Огар, Василь Чайовий, Богдан Баразний, Артур Григорян та Сармен Вердян. В наглядову раду ввели Костянтина Жоченю (голова), Івана Колесника, Сергія Мельника, Сергія Вікторовського, Олександра Дмитренка, Айка Памбухчяна, Дмитра Шаверіна, Граєра Черкіняна і Жираєра Черкіняна. Пізніше зі складу ревізійної комісії виключені Олександр Дмитренко, Дмитро Шаверін; зі складу ревізійної комісії Мирон Огар, Василь Чайовий. Таким чином наглядова рада залишилася у складі семи чоловік. До складу правління входять п’ять чоловік.
     Акціонери також змінили реєстратора „Галичини”, вирішивши передати реєстр від фірми „Реєстратор” (Луцьк) „Реєстраційній компанії „Профіт” (Дніпропетровськ). Ці рішення були підтверджені на зборах акціонерів, які відбулися 16 травня. Також тоді було затверджено прибуток підприємства у розмірі 13 млн грн. І відхилено пропозицію ФДМУ про скерування 40% прибутків на виплату дивідендів. Під час зборів акціонерів 23 травня прийняте рішення про відчуження майна. Також ФДМУ заблокував рішення про ліквідацію дочірніх підприємств НПЗ №1, „Євронафта” та „Свічковий завод”, оскільки у них несформовано статутний фонд. Планувалося, що НПЗ №1 та свічковий завод ліквідують шляхом приєднання до „Галичини”.
     За даними експертів, близько 74% акцій НПК зосереджені у ФПГ „Приват”, 25,5% — у власності держави і фізичних осіб. За даними начальника ФДМУ у Львівській області Наталі Горлач, Держава є найбільшим акціонером, решта акціонерів не мають пакету акцій більше 10%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ