Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НПК «Галичина» оскаржує ухвалу Господарського суду, якою накладено арешт на її майно

Ухвала Господарського суду Львівської області, якою накладено арешт на майно ВАТ „НПК „Галичина” оскаржується у Львівському апеляційному Господарському суді. Про це «Гал-info» повідомили в дирекції НПК «Галичина».
Як повідомили у дирекції НПК «Галичина» 10 липня 2006 року на АТ „НПК-Галичина” надійшла ухвала  Господарського суду Львівської області про вжиття запобіжних заходів, якою заяву Фонду державного майна України про вжиття запобіжних заходів задоволено частково та накладено арешт на майно, що належить Відкритому акціонерному товариству „Нафтопереробний комплекс „Галичина”, та зобов’язано ВАТ „НПК-Галичина” подати до Фонду державного майна України протокол загальних зборів акціонерів від 23 травня 2006 року.
ВАТ „НПК „Галичина” вважає таку ухвалу суду передчасною та необґрунтованою з кількох підстав. При поданні заяви до Господарського суду Львівської області про вжиття запобіжних заходів Фондом державного майна України зазначалось про те, що  при проведенні  загальних зборів акціонерів ВАТ „НПК „Галичина” були додатково включені два питання, які відсутні в опублікованому в засобах масової інформації оголошенні, а саме: про ліквідацію дочірніх підприємств та про відчуження основних фондів.
Фонд державного майна України ввів в оману Господарський суд Львівської області вказавши, що ці питання не публікувались в засобах масової інформації. Так, зокрема, 12 травня 2006 року в засобах масової інформації – газетах „Галицька Зоря” (№63) та „Экономика плюс” (від 10 травня 2005 року №33) були опубліковані  повідомлення з вищезгаданих питань (копії публікацій надаються) – зазначили у дирекції НПК «Галичина».
Таким чином в Господарського суду у Львівській області, без з’ясування всіх обставин справи, були відсутні правові підстави  для винесення такої ухвали. Викладене свідчить про те, що Фонд державного майна України упереджено ставиться до підприємства, оскільки силовий тиск на національного виробника ставить перед собою мету паралізувати роботу підприємства і породження додаткових фінансово-господарських ускладнень в роботі. Крім цього, поведінка ФДМУ, а саме введення в оману Господарського суду – показує весь цинізм та упередженість в роботі цієї державної установи.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ