Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НРУ готовий брати участь в переговорному процесі щодо створення широкої коаліції

Народний Рух України готовий брати участь в переговорному процесі щодо створення широкої коаліції. Про це «Гал-іnfo» розповів народний депутат, рухівець Ярослав Кендзьор.
«Ми готові вступити у переговорний процес щодо створення широкої коаліції лише за умови перерозподілу всіх посад в Кабміні і парламенті. Тобто ми готові на створення нової коаліції, але лише з дотриманням всіх юридичних наслідків. Тому що в разі створення нової коаліції потрібно підписати нову коаліційну угоду, яка би передбачала відставку діючого уряду та формування нового. Також наша участь в коаліції коштуватиме перерозподілу не тільки міністерських посад, а й портфелів керівників парламентських комітетів та посади голови Верховної Ради», - зазначає Ярослав Кендзьор.  
Розповідаючи про умови, які НРУ виставив коаліціантам, Кендзьор також припустив, що останні жодним чином на них не погодяться: «Вони мають усе. І вони зараз не хочуть міняти навіть назви коаліції. Тому я вважаю, що нової коаліції не буде».
Щодо ролі депутатської групи НРУ у складі фракції «Наша Україна», то Кендзьор наголосив, що «нашоукраїнцям» нічого не лишається, як тільки підтримувати кроки Президента Ющенка, скеровані на утвердження української України.
Нагадаємо, що раніше голова Львівської крайової організації НРУ Ярослав Кендзьор заявляв про неприйнятність участі НРУ в парламентській коаліції, посилаючись на участь у ній ідеологічно протилежних депутатів з фракції КПУ. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ