Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НРУ не виходитиме із НУНС, однак участь у наступних виборах може брати і в іншому блоці — голова Львівської КО НРУ Ярослав Кендзьор

Народний Рух України не планує виходити із Блоку «Наша Україна — Народна самооборона», однак на наступних парламентських та місцевих виборах може піти у іншому форматі на вибори. Про це «Гал-info» повідомив голова ЛКО НРУ Ярослав Кендзьор.

  «Ми не можемо зараз вийти з блоку, навіть якби були такі наміри, адже є угода про створення блоку, сформована фракція блоку у парламенті. Тому цього зараз просто не може бути. Інша річ, що проблема дослуховування до інших членів блоку, Народного Руху України, УНП існує. Існує із самого початку створення НСНУ, це вже майже три роки. Політична сила НСНУ завжди себе поводили як старший брат у блоці, це можна судити і по формуванню місцевих штабів на виборах, і по багатьох інших причинах. Це правда також, що така проблема існує і тепер у блоці НУНС, але виходити з нього ніхто не збирається», — зазначив Кендзьор.

            «Питання у іншому: на наступних парламентських виборах, на виборах до місцевих органів влади у якому форматі братиме участь Народний Рух: у форматі блоку НУНС чи у іншому форматі політичних сил? Про це справді можна говорити», — додав Кендзьор.

           На прохання прокоментувати чутки у ЗМІ, що Рух та УНП можуть перейти у БЮТ, Кендзьор відповів так: «Мені невідомо, звідки такі чутки і хто їх розповсюджує. Можливо, вони з’явилися тому, що Юлія Тимошенко у розмові з журналістами висловила та виявила бажання, щоб Рух був у складі БЮТу. На сьогоднішній день це неможливо, а можливо при утворенні формату блоку на наступні вибори. Проте це також тільки гіпотетичні здогадки та припущення», — додав Кендзьор.

            Нагадаємо, лідер Народного Руху, народний депутат України Борис Тарасюк не виключає, що його політична сила може вийти з блоку НУНС, якщо партнери по блоку не враховуватимуть інтересів Народного Руху, хоча наразі про це не йдеться.
            «Теоретично це можливо (вихід НРУ з НУНС). Практично - поки що ми демонструємо послідовність у своїх рішеннях. Як одні з ініціаторів створення блоку "Наша Україна" ми хочемо збереження єдності демократичних сил», — зазначив він.

«Але, якщо поведінка наших партнерів буде неадекватною і не враховуватимуться інтереси Народного Руху, я не виключаю, що формат блоку може істотно змінитися», — додав лідер НРУ, повідомляє УНІАН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ