Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НРУ подав 21 скаргу на дії ДВК до Львівської обласної ТВК

Представник Народного Руху України у Львівській обласній виборчій комісії Леся Баб’як направила на розгляд ТВК 21 скаргу на дії дільничних виборчих комісій за результатами обробки протоколів з мокрими печатками. Нагадаємо, що саме , на їх підставі Рух з іншими опозиційними партіями здійснює паралельний підрахунок голосів у штабі ЛКО НРУ на Франка,44.

За словами представника, голова ТВК Микола Щур не радо прийняв скарги, мовляв, комісія не має часу їх розглядати, проте діловод зареєстрував скарги і заявив, що на протязі двох днів рухівці мають отримати офіційну відповідь від ТВК.

Львівська обласна виборча комісія мала б невідкладно розглядати скарги подані за інформацією, яка міститься у протоколах з мокрими печатками, коментує ситуацію Олександр Ганущин, керівник штабу ЛКО НРУ.

«Оскільки у цих скаргах міститься інформація про неточності у самих протоколах ДВК, стає не зрозуміло на підставі яких даних Львівська обласна виборча комісія буде приймати рішення про підведення підсумків голосування, - каже О. Ганущин.

«У кожному протоколі ДВК має бути обов’язковий баланс сум чисел, а якщо його немає, дільнична виборча комісія мала б складати окремі акти згідно ч. 31 ст. 71 Закону України про місцеві вибори. Тому скарги на суттєві неточності у протоколах з мокрими печатками з виборчих дільниць є серйозними аргументами на користь більш ретельної роботи обласної виборчої комісії з протоколами з районних і міських виборчих комісій» - підсумовує керівник штабу ЛКО НРУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ