Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НРУ вів переговори щодо вступу у парламентську більшість, щоб не залишити Президента один на один з реваншистськими силами, — Борис Тарасюк

Народний рух України остаточно перейшов в опозицію. Поряд з тим він був і залишається опорою Президента у всіх його починаннях — заявив сьогодні, 21 жовтня, у Львові на зборах депутатів усіх рівнів Львівської та Закарпатської областей лідер НРУ Борис Тарасюк.

«4 жовтня політична рада НРУ одноголосно прийняла рішення про неможливість подальної участі у переговорах щодо утворення парламентської більшості та перехід в опозицію. Багато в кого виникає запитання: чому ми взагалі брали участь у цих переговорах. Можливо, нам треба було зразу піти в опозицію після краху сподівань на помаранчеву більшість, однак це було б популістське рішення і рішення боягузів. Якби ми так зробили, то залишили б Президента України один на один із так званою антикризовою коаліцією. Ми пішли на підписання Універсалу національної єдності, положення якого повністю відповідали програмі та ідеології НРУ. Було б нелогічно спочатку підписувати Універсал, а потім заявляти про свою опозиційність. Ми мусили спробувати об’єднати всі політичні сили навколо інтересів України, однак Партія регіонів своїми кроками та своєю позицією довела, що не збирається дотримуватися умов Універсалу. Якби за таких умов ми пішли б на утворення коаліції, то згодом Блок „Наша Україна” та НРУ зокрема були б винними у всіх прорахунках коаліції та уряду», — наголосив Борис Тарасюк.
За словами лідера НРУ, на сьогодні основним завданням НРУ як опозиційної сили є стежити за діяльністю антикризової коаліції та роботою Уряду Януковича. Як пояснив Тарасюк, він не пішов з посади міністра закордонних справ після того, як НРУ та „Наша Україна” в цілому заявили про свою опозиційність, щоб і надалі залишатися опорою президента в уряді, бо посади міністра оборони та закордонних справ є конституційною квотою Президента і не можна допустити, щоб їх захопили представники Партії регіонів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ