Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НСНУ докладе всіх зусиль, щоб нафтогазовий сектор працював на користь народу України

„Зважаючи на ситуацію, яка сьогодні відбувається в уряді, ми докладемо всіх зусиль, щоб нафтогазовий сектор держави працював на користь народу України, а не для приватних кишень нинішнього керівництва Мінпаливенерго та «Нафтогазу», – про це йдеться в заяві фракції „Наша Україна” щодо спроб політичної розправи над „помаранчевими” керівниками енергетичного сектору та рейдерських атак на компанії з газопостачання західних областей.

„Сьогодні в українському парламенті розгортається черговий, рекордний за рівнем брутальних інсинуацій, акт ганебної вистави із шельмування «помаранчевої команди». В якості нової мішені обрано колишнє керівництво Мінпаливенерго та НАК «Нафтогаз України». Механізм дискредитації аналогічний тому, який використовувався під час антиющенківської кампанії у 2004 році: Генпрокуратуру, КРУ та податкову зобов‘язали в будь-який спосіб «відкопати» компромат на екс-голову НАК «Нафтогаз України» Олексія Івченка. Безпідставність та надуманість цих звинувачень довести дуже легко. Варто лише зважити, що у 2005 році, за керівництва Івченка, НАК «Нафтогаз» мав прибуток понад 300 млн грн, тоді як у 2004 збитки компанії становили більш як півтора мільярда. Загалом в минулому році витрати «Нафтогазу» було зменшено на 2 млрд грн.
Чинний глава Мінпаливенерго разом зі своїми «соратниками» послідовно виводять газову галузь з державного управління і намагаються передати її під контроль приватним структурам, до яких вони причетні безпосередньо. Саме з подачі Юрія Бойка «Укртрансгаз» свідомо заганяється в борги перед «УкрГазЕнерго» шляхом незбалансованої цінової політики у сфері транспортування газу. Як наслідок – держава стала перед загрозою повної втрати державного контролю над газотранспортною системою. «Нафтогаз» вже не має ніякого відношення до постачання та продажу імпортного газу в Україні – ці повноваження передані приватним компаніям.
Відтак продовженням подій стали рейдерські атаки за участю силових структур на компанії з газопостачання Закарпатської, Івано-Франківської та інших областей. Справа дійшла навіть до силового захоплення приміщень, погроз і побиття співробітників. 7 грудня у ВАТ «Закарпатгаз», не гребуючи жодними засобами, відбулася спроба привласнити одну з таких компаній”, - йдеться в заяві.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ