Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НУНС: Фракція не приймала рішення ініціювати зменшення прохідного бар’єру до 1%, це думка окремих нардепів

Внесення у парламент законопроекту про зменшення прохідного бар’єру для партій та блоків у парламент до одного відсотка не є ініціативою НУНСу. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат від фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Ярослав Джорджик. «Це не є ініціативою фракції, це ініціатива окремих депутатів», — сказав він «Гал-info», коментуючи подання законопроекту депутатами із НУНС Володимиром Стретовичем та Володимиром Марущенком.
«Якщо говорити об’єктивно, то наявний прохідний бар’єр, який є на виборах до Верховної Ради України, для реальної української політичної ситуації є найбільш оптимальним. А один відсоток чи 10 – це крайнощі. 3% якраз можуть подолати ті політичні структури, які є структуризовані, мають ідеологічні цінності, традиції, та в діях яких є послідовність. А коли відбудеться зменшення до 1%, то їх можуть подолати досить багато суто технологічних проектів, умовно кажучи, які були створені півроку тому. „Ці проекти можна «розкачати» і, як результат, один відсоток голосів виборців вони наберуть. Однак їх може бути велика кількість і яка їх реальна політика – буде абсолютно невідомо. А серйозні політичні сили долають 3-відсотковий бар’єр і вони виконують свої політичні обіцянки, дані перед виборами, а також дбають про своє політичне майбутнє. Відтак, на мою думку, зменшення прохідного бар’єру у Раду може призвести до зменшення виконання політичних та передвиборчих обіцянок і, як наслідок через це, реального покращення ситуації в Україні», — сказав він.
Нагадаємо, депутати від НУНС Стретович і Марущенко внесли у парламент законопроект, яким пропонують вважати обраними до парламенту ті політичні сили, які отримали на виборах один і більше відсотків голосів виборців, які взяли участь у голосуванні в Україні та один і більше відсотків в двох третинах територіальних виборчих округів.
Проектом також пропонується введення системи загальнопартійних та територіальних партійних списків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ