Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нині в Іспанії працює понад 80 тис. українських громадян: 64% – нелегально, - Рахункова палата

Голова Рахункової палати України Валентин Симоненко, перебуваючи в Мадриді, де взяв участь у XXXVI засіданні Ради керуючих EUROSAІ, 5 листопада 2010 р. відвідав офіс Аудиторського суду Іспанії та провів двосторонню зустріч зі своїм колегою, Генеральним секретарем EUROSAI паном Мануелем Нуньєсом Пересом. Повідомила прес-служба Рахункової палати.

Сторони обговорили перспективи активізації двосторонніх відносин між ВОФК України та Іспанії. У ході зустрічі Валентин Симоненко запропонував обговорити питання щодо проведення спільного контрольно-аналітичного заходу, а саме – запланувати на найближчу перспективу аудит реалізації міждержавної угоди про врегулювання і удосконалення міграційних потоків, яку Україна та Іспанія підписали у травні 2009 р. Тоді наші країни брали на себе зобов’язання створювати правові гарантії ефективної реалізації прав громадян України, що працюють в Іспанії. Підписана угода бачилася й одним із відповідальних кроків на шляху до лібералізації для України візового режиму з боку ЄС. Нині, коли в Іспанії працює понад 80 тис. українських громадян і приблизно 64 відс. з них – нелегально, паралельний аудит виконання міждержавної угоди покаже реалії міграційних процесів, допоможе країнам вивірити правильність або проблемність тих чи інших заходів щодо врегулювання зазначеного питання.

Голова Рахункової палати України звернув увагу високоповажного колеги на те, що наша інституція розглядає перспективи співпраці з Аудиторським судом Іспанії і в сфері проекту Twinning, де іспанська сторона могла би виступити в ролі партнера. Оскільки на даний час між Україною та ЄС тривають консультації щодо асоціативного членства, постають і питання вдосконалення зовнішнього фінансового контролю в Україні.

Валентин Симоненко наголосив: «Я переконаний, що співпраця наших інституцій, безумовно, матиме подальший розвиток, так би мовити, увіллється у широку річку міждержавних стосунків, які останнім часом носили дещо стагнаційний характер і сьогодні ідеться про їхню активізацію. Водночас торговельно-економічні відносини між нашими країнами традиційно є надзвичайно важливою складовою усього комплексу українсько-іспанських стосунків».

Іспанський колега висловив задоволення результатами співпраці ВОФК України та Іспанії на рівні EUROSAI, зокрема, подякував за професійну і авторитетну координаційну роботу Рахункової палати України на чолі спеціальної групи EUROSAI з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ