Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нинішня ситуація у парламенті є елементарним випробуванням на міцність нервів. Політикам дешевше домовитися, аніж іти на нові вибори — Цибулько

“Насправді, нинішня ситуація у парламенті є елементарним питтям крові, випробуванням на міцність нервів. Цілком зрозуміло, що політик Янукович не витримає нових виборів, адже згідно із соціологічним даними, Партія регіонів не набирає навіть 20% голосів і тому Янукович-політик не витримає не так нових виборів, як формування партійного виборчого списку Партії регіонів, адже не набере навіть 20%, а всі, хто хоче у прохідну частину, назбирається на цілих 50%. І тому все перетвориться на нову побутову сварку у регіоналів. В силу свого до політичного досвіду Янукович добре знає, що завжди треба стояти до останнього. І коли десять днів збіжить, тобто закінчиться 30-денний термін блокування Ради, риторика Регіонів зміниться і зміниться кардинально», — заявив сьогодні у коментарі «Гал-info» політолог Володимир Цибулько, коментуючи шляхи розблокування роботи парламенту та імовірність проведення дострокових парламентських виборів.
«Юлія Тимошенко розуміє, що виграє вибори із результатом під 50% і її середовище частково буде сприяти можливості проведення нових виборів. А регіони програють. Вони можуть втратити навіть те, що мають на сьогодні. І це буде для них смертельно, політично смертельно. Також важливий фактор: насправді жодна із політичних сил не «відбила» вкладені у вибори гроші і вкладати нові знову навряд чи хтось захоче. Тому легше, швидше і дешевше домовитися. На можливість проведення нових виборів впливатиме навіть не політичний, а саме фінансовий фактор. Тому все – гра на нерви, яка закінчиться, коли збіжить 30-денний термін», — наголосив політолог.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ