Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нинішня українська влада нестиме політичну і кримінальну відповідальність – Яценюк

Після перемоги на виборах демократичних сил нинішня українська влада нестиме і політичну, і кримінальну відповідальність. Про це заявив лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк в інтерв'ю «5 каналу», повідомила прес-служба партії «Фронт Змін».

Арсеній Яценюк запевнив, що новий парламент поверне Україні газотранспортну систему в разі її здачі Москві нинішньої українською владою. «Нашим російським партнерам і українській владі я вже чітко заявив – ми прийдемо до влади, і всьому, що ви зробили, буде дана оцінка. Українська влада буде відповідати і політично, і кримінально. Що стосується наших російських партнерів, ми готові виключно до взаємних рівноцінних і рівнозначних партнерських стосунків. Якщо мова ітиме про те, що у нас відбирають національний капітал і актив – новий парламент все поверне на місце. Де взяли, там і покладете - на те саме місце», - підкреслив він.

Опозиція, зазначив лідер «Фронту Змін», повинна отримати більшість у Верховній Раді нового скликання – «більшість, яка не контролюється Януковичем, не дасть йому призначати прем’єрами азарових і всіх інших, яка …сформує уряд демократів». «Це буде уряд, який не дасть можливості Україні звернути з європейського шляху на старі радянські рейки, які вже розсипалися. Це буде уряд, який не буде здавати газотранспортну систему, прийме новий закон про освіту, проведе реальну реформу податкової системи, думатиме про пенсіонерів, а не про те, як їм підвищувати пенсійний вік. І з цим опозиція повинна піти на вибори», - заявив Арсеній Яценюк.

На зауваження ведучого, що главу уряду призначає президент, лідер «Фронту Змін» зауважив, що відповідно до чинної Конституції України президент вносить до парламенту кандидатуру прем’єр-міністра і виключно парламент дає згоду на призначення глави уряду. Без підконтрольного парламенту в президента б не було такої повноти влади, як сьогодні: «Він підім’яв під себе парламент, фінансовими потоками і страхом контролюють більшість у Раді, і саме тому сьогодні проходять в Україні ті процеси, які неможливо назвати реформами. Цей парламент приймав закон про пенсійну систему, ухвалював рішення про продовження перебування на території України іноземної військової бази, і, як вони сподіваються, ухвалить рішення про ратифікацію угоди з росіянами, яка дозволяє фактично стопроцентну передачу Росії української ГТС».

Саме цей парламент, підкреслив Арсеній Яценюк, ухвалив антисоціальний державний бюджет на 2012 рік. «Яке моральне право ви маєте взагалі вносити цей проект закону України про державний бюджет, якщо ви на вертолітний майданчик в Каневі витратили 87 млн грн і в цьому ж Каневі закрили 2 школи, в кожній з яких вчилося по 400 дітей, з формулюванням «відсутність бюджетних коштів». Канів не має 6 млн грн на те, щоб позалатувати дірки в бюджеті - заплатити за світло, за тепло в школі, в лікарні. … Яке моральне право ці люди мають взагалі називатися політиками і представляти українську владу? Тому, ми в цьому питанні дуже жорсткі», - наголосив лідер «Фронту Змін».

Відповідаючи на запитання, чого очікує від політичного нового 2012 року, Арсеній Яценюк сказав: «Що вибори 2012 року – це не тільки тест на європейскість, а й можливість дійсно змінити владу в країні, закласти новий фундамент і до президентської кампанії 2015 року стати Україні частиною Європи. Я б дуже хотів, щоб в 2012 році кожен з нас відчув себе людиною. Щоб 2012 рік став роком справедливості. Справедливості для кожної людини в тому, як вона живе, як до неї відноситься держава, як на неї працює влада. Тоді це буде велике досягнення того, що ми дійсно зрушили щось з місця, що ми зрушили відношення один до одного і до нашої країни в цілому».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ