Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Нищук просить європейців провести аудит для Мінкульту

Україна просить Єврокомісію провести функціональний аудит Міністерства культури. Про це заявив міністр культури Євген Нищук, доповідаючи перед депутатами під час години уряду у Верховній Раді.

"Вже наступного року в нас буде проведено огляд культурної політики в Україні з фокусом на культурній спадщин і процесах децентралізації у культурній сфері. Ці напівакадемічні, напівпрактичні результати будуть використовуватись потім у Мінкультури та місцевих органах влади для реформування системи врядування та здійснення культурної політики", – сказав він.

"Друге – це наше звернення до Європейської комісії щодо процесного і функціонального аудиту самого Міністерства культури", – заявив Нищук.

"Так, ми проводимо реорганізацію – але чи задовольняє це потреби сьогодення, чи це корелюється з кращими прикладами інших країн світу, і не однієї, а максимальної більшості? Бо в одній країні добре зі спадщиною, в іншій – з театром, у третій – з цирком, ще в іншій – з кіно…", – уточнив він.

"Буквально наприкінці листопада ми підписуємо з Єврокомісією контракт – і я певен, ми його підпишемо, – який відкриє вікно можливостей для проведення такого функціонального аудиту", – повідомив міністр.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ