Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обама - Порошенку: США й надалі підтримуватимуть Україну

США й надалі підтримуватимуть Україну у надзвичайно важливий період її історії. Про це йдеться у привітанні президента США Барака Обами з нагоди 24-ї річниці Незалежності України, повідомляє прес-служба президента України.

"Наші дві нації працюють разом, щоб підтримати та захистити право українського народу вільно обрати власний шлях вперед. У той час, коли Ви працюєте, щоб провести вирішальні реформи незважаючи на агресію з боку Росії на сході та окупацію Криму, Сполучені Штати будуть залишатися послідовними у своїй підтримці України", - зазначив Обама.

Також у привітанні зазначено, що "дружба між двома країнами буде зміцнюватись ще більше по мірі того, як Україна докладатиме подальші зусилля у розбудові демократичних інституцій, просуванні верховенства права та у прокладанні шляху для економічного зростання".

"За останній рік Україна зробила вагомі кроки для досягнення мети, яку вона поставила перед собою з моменту отримання незалежності у 1991 році. Незважаючи на численні виклики, народ України наблизився більш ніж коли-небудь до здійснення свого спільного бачення вільної, демократичної та квітучої країни, міцно інтегрованої в серці Європи", - додав президент США.

Як відомо, раніше держсекретар США Джон Керрі зазначив у своєму привітанні, що  США були і залишаються вірним партнером і другом України, дружба між країнами буде продовжувати рости, та разом "ми будемо відстоювати право громадян вибирати свій власний шлях, вільний від зовнішнього примусу".

Українська правда 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ