Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Об'єднання "Майдан" завершує створення своїх ініціативних груп в усіх областях України

Найближчими днями в усіх областях України будуть створені ініціативні групи Народного об'єднання "Майдан". Про це заявив депутат парламентської фракції "УДАР", голова комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан в ефірі першого каналу Українського радіо. Повідомила прес-служба "УДАРу".

"Уже створено вісім ініціативних груп. Завтра у другій половині дня ми плануємо створити у всіх областях ініціативні групи", - сказав Пацкан.

За його словами, влада певний час намагалася розділити громадськість та політиків на різні табори, але ця технологія не спрацювала. "Нам вдалося мобілізувати себе, громадськість, активних діячів, відомих впливових людей в регіонах. На цей момент ми створюємо ініціативні групи, які будуть розширяти коло учасників об'єднання по всій Україні", - додав депутат.

Пацкан підкреслив, що зараз триває підготовча робота з організації всеукраїнського страйку. "Вимоги Майданів по всій Україні однакові – це покарання винних за побиття студентів, відставка міністра внутрішніх справ Захарченка, відставка уряду і перезавантаження всієї системи влади. Ми не можемо говорити зараз про нові завдання, якщо не оголошуємо нові вибори – президентські та парламентські", - зазначив він. Дострокові вибори, за словами Пацкана, - єдиний вихід з політичної кризи.

На його думку, наступний тиждень може стати визначальним для подальших дій опозиційних політичних сил. "В першу чергу, ми хочемо на початку наступного тижня почути в парламенті звіт міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора і голови Служби безпеки України, чому не виконується закон, який був прийнятий конституційною більшістю у парламенті щодо припинення переслідувань щодо тих осіб, які були затримані під час акцій", - заявив Пацкан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ