Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Об’єднання українських правих – під великим знаком питання

Учасники «круглого столу», ініційованого з нагоди 88-ї річниці Дня Злуки і можливого об’єднання правих політичних сил Львівщини, не змогли домовитися про об’єднання в одну політичну силу чи домовитись про створення мегаблоку з метою подальшого отримання голосів на парламентських виборах.
 Завершенням „круглого столу” стала домовленість про обговорення на партійних з’їздах можливого об’єднання партій Львівщини демократичного спрямування в одну політичну силу, а також створення робочого органу «круглого столу» – Координаційної ради, в склад якої входитиме по 3 представники від представлених п’яти політичних сил з правом одного голосу при затвердженні будь-яких рішень.
«Це потрібно для узгодження наших спільних дій з лідерами не тільки обласних організацій, а й загалом керівників політичних партій. Також варто створити координаційну раду учасників круглого столу - партій з метою визначення пріоритетних рішень і подальшого їх втілення в життя. За один тиждень необхідно зібратись і обговорити спільне бачення подальшого функціонування „круглого столу”, а також схвалити механізм спільних дій його учасників. Сам проект дій, тобто регламент „круглого столу” будемо визначати після визначення подальшої долі самого „круглого столу” як такого. Хочу зазначити, що сьогодні у цьому залі ми не приймаємо політичних рішень, а розробляємо подальшу стратегію спільних дій присутніх тут партій і можливого майбутнього об’єднання. Не варто нав’язувати одне одному жодних політичних рішень, а спільно знаходити якийсь консенсус, адже жоден з тут присутніх лідерів політичних партій не може приймати політичних рішень за усю свою політичну силу. Це варто обговорити на з’їздах політичних сил і вже на наступному круглому столі оприлюднити позицію кожної партії індивідуально», – зазначив на «круглому столі» заступник ЛОО КУН Микола Пшевлоцький.
 Дана пропозиція була підтримана і ініціатором засідання „круглого столу” Ярославом Тимчаком, який зазначив, що кожна політична сила напрацює за певний час свої політичні рішення щодо майбутнього об’єднання і оприлюднить їх на наступному «круглому столі”.
Загалом учасники домовились про традиційність проведення „круглих столів” з метою обговорення актуальних суспільно-політичних питань і можливого об’єднання правих сил Львівщини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ