Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Об’єднанню політичних партій заважають амбіції лідерів – Анатолій Романюк

«На політичній арені України функціонує дуже багато політичних партій, які окремо не мають серйозної підтримки виборців, тому вважаю абсолютно доцільним об’єднання партій національно-демократичного спрямування», – повідомив «Гал-info» політолог Анатолій Романюк.

 За його словами, такі партії, як  НРУ і УНП, мають спільний електорат виборців на Західній і Центральній Україні, проте їхньому об’єднанню уже давно заважали особисті амбіції лідерів партій. «Проте самостійно існувати ці партії вже не здатні і щоб мати хоч якийсь вплив на політичній арені України, вони об'єднуються», – зазначає Анатолій Романюк.
 Щодо політичного майбутнього НРУ, УНП і  УРП «Собор» після об’єднання, то, як зазначає політолог, «це залежить від різних факторів: якщо ці партії будуть на вибори іти самостійно, можливо, вони і подолають 3% політичний бар’єр, якщо ж вони об’єднаються з Юрієм Луценком, БЮТ чи НСНУ, то цілком можливий їхній реальний вплив на виборчих перегонах». Анатолій Романюк також вважає, що об’єднання НРУ, УНП, УРП «Собор», НСНУ та БЮТ є доцільнішим, ніж створення декількох політичних блоків національно-демократичного спрямування.
 Нагадаємо, вчора Ярослав Кендзьор  заявив про об’єднання Народного руху України і Української народної партії. За його словами, ця новостворена політична сила ініціюватиме подальше об’єднання політичних партій, які мають національно–демократичну ідеологію.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ