Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обласна комісія з питань ТЕБ та НС підбила підсумки роботи за 2005 рік

Сьогодні, 22 лютого, відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Як зазначив начальник управління з питань надзвичаних ситуацій Львівської облдержадміністрації Олексій Титаренко, у 2005 році обласна комісія внесла значний вклад у справу безпеки життєдіяльності населення та захист довкілля. За його інформацією, протягом 2005 року проведено 38 засідань, на яких було розглянуто та прийнято рішення по 56 проблемних питаннях.
Обласною комісією протягом минулого року розроблено, затверджено та здійснено контроль за виконанням комплексного плану дій органів місцевої влади, установ та організацій щодо протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь; плану першочергових заходів та робіт, спрямованих на ефективну реалізацію державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій; комплексного плану заходів з профілактики малярії та інших тропічних хвороб у Львівській області на період до 2010 року.
На засіданнях обласної комісії були розглянуті і прийняті рішення по питаннях, пов’язаних з  карстовим провалом у зоні Стебницького ДГХП “Полімінерал”; аварією на самопливному каналізаційному колекторі фекальних стоків у м.Червонограді, а також з аваріями на каналізаційних мережах у Пустомитівському та Стрийському районах;  аварійною ситуацією на міському водозаборі “Рибник” КП “Бориславводоканал” м. Борислава; резонансними дорожньо-транспортними пригодами;  пожежами та вибухами побутового газу у житлових будинках та навчальних закладах районів області;  аварією на шахті “Лісова” ДП “Львіввугілля”; забрудненням водоносних горизонтів у с.Керниця Городоцького району та ін.
Протягом року комісія перевіряла водні об’єкти, на яких здійснюється організований відпочинок людей; перевіряла готовність витягів, крісельно-канатних доріг та гірськолижних трас до проведення безпечного відпочинку людей у зимовий період.
З метою підвищення рівня готовності медичної служби до надання екстреної медичної допомоги, в місцях масового відпочинку туристів проведено додаткове забезпечення ФАПів медикаментами та іншими необхідними медичними засобами. На зимовий період організовано травматологічний пункт у селищі Славське, передбачені резервні травматологічні ліжка в Сколівській центральній районній лікарні та ін.
За зверненнями обласної комісії з питань ТЕБ та НС у 2005 році для надання допомоги потерпілим, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, резонансних некласифікованих подій підготовлено 25 розпоряджень голови ОДА на виділення з резервного фонду обласного бюджету близько 2,0 млн.грн. Всі виділені кошти повністю використані за призначенням.
Відповідними розпорядженнями Кабінету Міністрів України з резервного фонду державного бюджету Львівській ОДА у 2005 році було виділено 1130,2 тис. грн для ліквідації провалу каналізаційного колектору у Червонограді та 455 тис. грн для надання допомоги сім’ям загиблих та потерпілим внаслідок автокатастрофи у Турківському районі. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ