Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обласна рада несправедливо зарахувала „бютівців” до найбільших прогульників сесій – Іван Денькович

Львівська обласна рада несправедливо зарахувала депутатів-бютівців до найбільших прогульників сесій ЛОР – про це сьогодні, 29 січня, на прес-конференції повідомив голова фракції БЮТ, заступник голови ЛОР Іван Денькович.
 Як він пояснив, підрахунок відвідуваності депутатами сесії, результати якого було розповсюджено в ЗМІ, проводився в абсолютно суб’єктивний спосіб і не відповідає дійсності. Так, щоб визначити депутатів-прогульників, у ЛОР взяли інформацію електронної системи „Рада”. Як пояснив же член БЮТ, голова комісії регламенту та законності Михайло Ваврин, за регламентом ЛОР депутат вважається присутнім на сесії, якщо він зареєструвався та поставив свій особистий підпис в журналі реєстрації. Натомість в електронну систему „Рада” дуже часто потрапляли картки тих депутатів, яких на сесії насправді не було і в журналі реєстрації їхнього підпису немає.
„Після інформації щодо депутатів-прогульників, яку розповсюдили ЗМІ, я пішов в протокольну частину і взяв інформацію щодо відвідуваності депутатами сесій на основі записів у журналі реєстрації. Я зацікавився інформацією, розповсюдженою ЛОР, тому що ЛОР повідомила, що я три рази не був на сесії, в той, час як я відвідав всі засідання”, – наголосив Іван Денькович.
За словами Деньковича, інформація, яку йому надали в протокольній частині, кардинально відрізняється від тієї, яку розповсюдила ЛОР. Члени БЮТу підсумували інформацію з журналу реєстрації та виявили, що найбільше сесій пропустили не члени БЮТу, а члени блоку „Наша Україна”. Так, якщо рахувати разом із депутатами від ПППУ, сукупно депутати від фракції „Нашої України” не були аж на 200 пленарних засіданнях (46,8%), в середньому по чотири пропуски на кожного депутата, без ПППУ ж нашоукраїнці пропустили 170 сесій і все одно залишаються лідерами за пропусками. Члени БЮТу сукупно не були на 151-му засіданні сесії (34,79%), в середньому по 3,6 пропуски на одного депутата. Депутати від „Свободи” не були на 40 засіданнях сесії (9,2%) в середньому по 4 пропуски на одного народного обранця, депутати від УНП пропустили сукупно 29 засідань сесії Львівської обласної ради (6,68%) по 3,2 пропуски на кожного депутати і депутати від ГП „Пора” не були на 14 сесіях (3,22%) по 1,6 пропуски на кожного.
Найбільше пропусків допустили: по 13 член БЮТ Михайло Сендак та член ПППУ Євген Сухін, по 11 Олег Баляш (БЮТ), Богдан Буца („Наша Україна”), то 10-ть — члени БЮТу Петро Малетич та Сергій Ковальчук. Майже половину сесій — по дев’ять — пропустили четверо депутатів від блоку „Наша Україна”: Олексій Андрощук, Іван Васюник, Юрій Руданський та Всеволод Шперун.
Жодного пленарного засідання не пропустили 19 депутатів: блок „Наша Україна” — Микола Горинь, Андрій Микуш, Ярослав Рущишин, Мирослав Сеник, Олесь Старовойт, Тарас Федак, Михайло Хвойницький та Марія Христинич; БЮТ — Григорій Брунець, Михайло Ваврин, Іван Денькович, Роман Ілик, Ігор Короташ, Микола Сипливий,  Остап Федоришин та Йосип Хром’як; ГП „Пора” — Лев Захарчишин, Демян Малярчук та Олег Кристиняк. По одному ж засіданні сесії пропустили 22 депутати Львівської обласної ради.
Що ж стосується роботи і постійних депутатських комісій, то на жодному із засідань не були Михайло Сендак та Олексій Андрощук. Більше половини засідань комісій пропустили 23 депутати, а жодного не пропустили 27 народних обранців.
Інформація, яку розповсюдили БЮТівці, суттєво відрізняється від того, що кілька тижнів тому розповсюдила прес-служба Львівської обласної ради. Як наголосив Михайло Ваврин, він звертатиметься із депутатським запитом до голови ЛОР, щоб на наступній сесії облради депутатам надали інформацію, хто підготував таку інформацію. Крім цього, на думку Ваврина, окремим питанням на сесії слід заслухати пояснення злісних прогульників, а також їхній звіт щодо проробленої за рік роботи.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ