Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обласна рада проведе інвентаризацію пам’яток місцевого значення

Комісія Львівської обласної ради з питань планування території, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства планує розпочати інвентаризацію архітектурних пам’яток місцевого значення. Про це «Гал-info» повідомив голова комісії з питань планування території, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Валерій Калинюк.

 Валерій Калинюк переконаний, що спершу необхідно оцінити ситуацію — інвентаризувати всі історичні пам’ятки місцевого значення на Львівщині для того, щоб потім мати від чого відштовхуватися в частині фінансування заходів щодо їх утримання, консервування та відновлення.
 Як зауважив Валерій Калинюк, законодавство все ще передбачає фінансування на утримання пам’яток з розрахунком на кількість населення, а не на кількість самих об’єктів. «Однак такий курс, очевидно, буде змінено, і гроші будуть виділятися відповідно до кількості пам’яток», — зазначив Валерій Калинюк у зв’язку з недавньою розмовою з міністром архітектури та містобудування Павлом Качуром.
 
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ