Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обласні організації УРП-«Собор» Ростислава Новоженця та Ірини Лукавецької борються за право на назву для своїх політичних партій

ЛОО УРП-«Собор» Ростислава Новоженця вимагає через суд скасування реєстрації ЛОО УРП-«Собор» Ірини Лукавецької, — про це сьогодні, 12 січня, під час прес-конференції заявив Ростислав Новоженець.
ЛОО УРП-«Собор» Ростислава Новоженця вимагає через суд скасування реєстрації ЛОО УРП-«Собор» Ірини Лукавецької, — про це сьогодні, 12 січня, під час прес-конференції заявив Ростислав Новоженець. За його словами, реєстрація двох політичних сил під однією назвою унеможливлює участь партій у виборчому процесі. Отож, щоб довести, що саме вони мають право використовувати цю назву, члени ЛОО УРП-«Собор», яку очолює Ростислав Новоженець, 10 січня звернулися до Галицького районного суду Львова з вимогою скасувати реєстрацію УРП-«Собор», яку очолює Ірина Лукавецька.
„Нещодавно позивачам стало відомо, що відповідачу Ірині  Лукавецькій 26 грудня 2005 р. видано оригінал свідоцтва за №281 про реєстрацію структурного утворення політичної партії - Львівської обласної організації Української республіканської партії „Собор". Це свідоцтво є тотожним чинному свідоцтву за №79/81 від 25.11.1993р., видане відповідачем, оригінал якого зберігається в офісі Львівської обласної організації Української республіканської партії „Собор" за адресою м. Львів вул. Стефаника, 10. Таким чином, порушено наше цивільне право вільно обиратись до органів місцевого самоврядування, адже вибори проводяться на пропорційній (партійній) основі і лише партійні організації мають право брати участь у виборчому процесі. Тепер ми, члени Львівської обласної партійної організації УРП „Собор", не маємо можливості безперешкодно брати участь у виборах, адже офіційно зареєстровано, паралельно нашій, аналогічну за назвою і за тією ж адресою партійну організацію, — йдеться у позовній заяві. — Вважаємо, що рішення про реєстрацію тотожної (клона) парторганізації прийнято необґрунтовано, поспішно та без врахування і вивчення всіх обставин та поданих документів, що мають значення для прийняття рішення, упереджено та недобросовісно».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ