Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Обласний бюджет Львівщини на 2012 рік «схуд» на 73 млн грн

Якщо порівнювати виконання обласного бюджету Львівщини попереднього року і проект бюджету на цей рік, то загальна сума бюджету зменшується на 73 млн грн,– про це сьогодні, 3 січня, на засіданні Асоціації місцевих рад "Ради Львівщини" повідомив начальник управління економічного аналізу та прогнозування Львівської обласної ради Андрій Бондаренко.

За його словами, в середньому зарплата в Львівські області в бюджетній сфері зросте на 17-20%. На 27 % зростуть видатки на енергоносії. «Але при цьому обсяг бюджету зменшується. А це означає, що напевно матимемо проблеми із заробітною платою та енергоносіями»,– наголосив він.

Як зазначив Андрій Бондаренко, поки що нема жодних субвенцій з державного бюджету ні на соціально-економічний розвиток, ні на реалізацію пріоритетів розвитку регіонів. Мовляв, невідомо, яку суму виділять і на які об’єкти.

«Також нема ніякої допомоги з державного бюджету на вирішення питань повного покриття зарплати. В попередньому році такі субвенції були. Скажімо, завдяки додатковій дотації ми трішки допомагали місцевим бюджетам покривати заробітну плату, однак цього року обсяг дотації Львівській області зменшується вдвічі»,– повідомив він.

Андрій Бондаренко зазначив, що в проекті обласного бюджеті не передбачено жодних коштів на шкільні автобуси, хоча в попередньому було виділено 5,5 млн грн. Не передбачено й видатків на підтримку малого підприємництва.

«І під час обговорення бюджету у комісіях, і на сесії буде добиватися того, аби всі необхідні видатки були передбачені в бюджеті. В іншому разі депутати такий проект бюджету не підтримають», – припустив Андрій Бондаренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ