Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Обласний бюджет Львівщини за 10 місяців 2009 року виконано на 102%

Згідно із оперативною інформацією бюджет Львівської області за 10 місяців 2009 року виконано на 102%. До загального фонду обласного бюджету надійшло 472 млн грн. про це сьогодні, 13 листопада, під час президії Львівської обласної ради повідомив начальник Головного управління фінансів у Львівській області Олег Демків.

 

За його словами, порівняно із аналогічним періодом минулого року надходження до загального фонду бюджету зросли на 4,8 млн грн або 1%. Разом з тим виконання показників бюджету було забезпечено в основному за перше півріччя. Є підстави говорити, що план надходжень до бюджету за підсумками року буде виконано.

 

Як зазначив Олег Демків, виконуються такі статті надходжень до бюджету, як податок з доходів фізичних осіб, плата за оренду комунального майна, прибуток від діяльності комунальних підприємств. Бюджет недоотримав коштів з плати за надра, відчуження комунального майна, плати з власників транспортних засобів.

 

На думку начальника Головного управління фінансів у Львівській області, найбільші ризики щодо виконання обласного бюджету полягають – менші, аніж було за планом трансферти з Державного бюджету. За 10 місяців Львівщина отримала тільки до 80% коштів у вигляді дотацій та субвенцій з Державного бюджету від річного плану. Разом з тим, відповідно до постанови Кабміну від 21 жовтня щодо перерозподілу коштів трансфертів загальний обсяг обласного бюджету буде збільшено на 82,3 млн грн. Зокрема, на 32 млн грн буде збільшено допомогу малозабезпеченим та багатодітним сімям, видатки на охорону здоровя  збільшено на 24,2 млн грн.       

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ