Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Обленерго стануть головними об'єктами для приватизації в 2011 р. – ФДМ

Фонд державного майна вважає, що головними приватизаційними об'єктами в 2011 році стануть енергогенеруючі компанії. Про це повідомив голова ФДМ Олександр Рябченко.

Він додав, що фонд розраховував почати приватизацію цих об'єктів у 4 кварталі 2010 року. Але оскільки погодження необхідних позицій із зацікавленими органами влади йде повільно, тепер ФДМ очікує, що приватизаційний процес почнеться в 2011 році і триватиме два роки, з огляду на продажі держпакетів акцій обленерго.

Голова ФДМ впевнений, що, незважаючи на тривалий процес переговорів між органами влади, приватизація електроенергетики неминуча. Також, на думку Рябченка, після продажу держпакетів енергогенеруючих компаній необхідно проводити і приватизацію вугільної галузі.

Як повідомлялося, 22 червня Кабмін виступив за приватизацію теплових електростанцій і обленерго, про що заявляв перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв. Він зазначив тоді, що ФДМУ підготував програму приватизації енергооб'єктів, але зараз триває процес приведення у відповідність нормативно-правових актів - рішень Ради нацбезпеки і оборони, указів Президента та постанов Кабміну.

21 квітня Кабінет міністрів відмовився схвалити проект указу Президента України про розблокування приватизації стратегічних підприємств. 16 квітня заступник голови ФДМУ Юрій Яковлєв заявив, що ФДМУ сподівається в червні-липні  2010 року відновити приватизацію 4 обленерго, які були зняті з продажу - Прикарпаттяобленерго, Сумиобленерго, Полтаваобленерго, Одесаобленерго.

Нещодавно Фонд державного майна України закликав Президента України Віктора Януковича скасувати указ Віктора Ющенка про заборону продажу акцій 4 об'єктів теплогенерації.

Після цього, 16 листопада, Київський апеляційний адміністративний суд відновив розпорядження Кабінету міністрів № 894-р від 29 липня 2009 року, яким Мінпаливенерго доручалося вилучити зі статутного капіталу НАК Енергетична компанія України пакети акцій 15 енергопостачальних компаній для їх передачі Фонду держмайна, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ