Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Облігаціям ЗАТ «Галнафтохім» присвоєно кредитний рейтинг

Незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про надання довгострокового кредитного рейтинга "uaВВВ+" випуску іменних процентних облігацій серії "B" ЗАТ «Галнафтохім» на суму 5 млн грн строком обігу 3 роки.
Рейтинг боргового зобов’язання категорії "uaBBB" означає, що позичальник здатний своєчасно виконувати в умовах українського фінансового ринку це боргове зобов’язання, яке дуже чуттєво реагує на несприятливі змінив комерційних, фінансових та економічних умовах, порівняно з борговими зобов’язаннями з вищими рейтингами. Плюс означає проміжну, відносно основних, категорію.

Рівень кредитного рейтинга підтримує те, що емітент має десятирічний позитивний досвід у галузі торгівлі продукцією аграрного сектору і є однією з найбільших торговельних компаній на Західній Україні, а також те, що компанія займає близько 35% ринку п’яти областей Західної України. До того ж, приріст активів емітента протягом 2001-2005 років та першого кварталу 2006 року в 10 разів до 44,2 млн грн та власного капіталу в 7 разів до 16,6 млн грн, чистий обсяг продажу збільшився з 32,4 млн грн в 2001 році до 96,5 млн грн в 2005 році. Також на рейтингу позитивно відбивається обсяг емісії (5 млн грн), який втричі менший розміру власного капіталу та відповідає обсягу чистого прибутку за результатами 2005 року.
Водночас, рівень кредитного рейтинга обмежує те, що діяльність емітента вразлива до змін державної політики в агропромисловому комплексі, а також сезонності попиту на продукцію. Рейтинг стримує підвищена волантильність платоспроможного попиту на продукцію, яку пропонують для аграрного сектора. Повідомила ЛігаБізнесІнформ.
Основною діяльність ЗАТ «Галнафтохім» є продаж мінеральних добрив, засобів захисту рослин та іншої продукції для аграрного сектору через регіональну мережу з 11 агроцентрів та 3 магазинів «Фермер».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ