Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Облрада готова до оскарження свого рішення про приватизацію пам’яток архітектури

Правоохоронні органи можуть оскаржити рішення сесії Львівської обласної ради про приватизацію об’єктів комунальної власності. Тоді сесія облради розгляне протест прокурора на своєму засіданні. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив заступник голови Львівської облради Лев Захарчишин.
„Будь-хто може оскаржити рішення обласної ради. Для цього існує відповідний правовий механізм. На мою думку, рішення обласної ради відповідає закону тому, що воно пройшло усі профільні комісії. Крім того, над ним працював юридичний відділ облради”, – сказав Лев Захарчишин.
За словами заступника голови Львівської облради, у разі оскарження рішення прокуратурою депутати діятимуть згідно з законом.
 Нагадаємо, що вчора депутати облради ухвалили низку рішень про приватизацію. Причому приватизовані будинки були не повністю. Для прикладу, за адресою вул. Винниченка, 6 піддано приватизації приміщення п’ятого поверху загальною площею 37,5 кв. м, котрі орендує ПП «НТА-Незалежне телевізійне агентство». Крім того, депутати облради не посоромились приватизувати собі деякі об’єкти комунальної власності. Депутат Олег Мандюк приватизував „Віденську кав’ярню” та готель „Відень”, Юрій Моравецький – кафе „Золотий вепр”, а ВО „Свобода” приватизувала приміщення першого поверху площею 111, 6 кв.м., за адресою вул. Чайковського, 17.
Приймаючи приватизаційні рішення, облрада визнала нечинним Закон України, підписаний Президентом Віктором Ющенком 1 лютого 2005 року, в якому йдеться про заборону приватизовувати будівлі, які є пам’ятками архітектури. Для прикладу, будинок, де знаходиться кафе „Золотий вепр” і орендувалось ПП „Світлиця”, збудований у 1574 році.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ