Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Облрада звернулася до Тимошенко щодо негайного початку будівництва дороги Львів-Краковець

Львівська обласна рада прийняла звернення до прем’єр-міністра України, в якому нагадує про укладену в 1999 році консорціумом Трансмагістраль угоду на будівництво терміном на 5 років. У 2003 році Кабмін затвердив проект будівництва дороги Львів-Краковець як складову частину Третього міжнародного транспортного коридору Берлін-Київ, згідно з яким будівництво мало завершитися через 4 роки і 9 місяців. Ці рішення не були виконані.
Водночас голова ЛОДА Микола Кміть у березні 2008 року провів нараду за участю всіх зацікавлених у будівництві сторін, під час якої було констатовано, що якщо 2008 року не буде розпочато будівництво, обласна адміністрація буде ініціювати питання щодо концесіонера. Натомість депутати облради вважають, що будівництво Львів-Краковець та Львів-Броди не ведеться з причини відсутності фінансування організаціями, які уклали договори з Державною службою автодоріг. Зокрема у 2008 році у ці проекти було вкладено менше 900 тис грн. Крім того, депутати кажуть, що була відсутня належна увага попередніх урядів до цього проекту. Зокрема, українські компанії не залучені до будівництва. Водночас декілька років група зарубіжних компаній в складі австралійського інвестора та польських генпідрядників та концесіонерів звертаються в органи влади про готовність 100%-го фінансування цих доріг. Остання зустріч була у жовтні минулого року, однак жодних реальних кроків до залучення коштів не зроблено.
«Вважаємо за необхідне розірвати договори з компаніями, які протягом багатьох років не виконують своїх зобов’язань – фінансування та будівництво доріг Краківець-Львів та Львів-Броди», - йдеться у зверненні, і укласти такі договори з компаніями, які мають реальні можливості вкласти гроші і збудувати дорогу Львів-Краківець-Львів до початку проведення у Львові Євро-2012. Депутати просять Тимошенко взяти особисту участь у швидкому розгляді цього питання і розпочати негайне будівництво цих доріг.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ