Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Обрано нового гендиректора ВАТ „Іскра”

27 травня 2006 року на ВАТ „Іскра” відбулись загальні збори акціонерів. На зборах були прийняті рішення щодо кадрових змін на підприємстві. Генеральним директором ВАТ «Іскра» обрано Оксану Ставиногу, яка до цього часу обіймала посаду фінансового директора. Колишній генеральний директор Ярослав Козіброда увійшов до складу Наглядової Ради підприємства.

Як зазначають у прес-службі ВАТ „Іскра”, „відбулась закономірність розвитку підприємства, адже посада Генерального директора вимагає значних затрат часу саме на адміністрування, тому вивільнений робочий час Ярослав Козіброда зможе витрачати виключно на основні стратегічні напрямки розвитку підприємства. До того ж Наглядова Рада виконуватиме свої прямі функції відповідно до Статуту  підприємства. До неї також входять: Гізберт Шауер (громадянин Німеччини) та Геррі Мей (громадянин Великої Британії)”.
Змінились директори з напрямків ВАТ «Іскра»: комерційним директором обрано Гайдука Богдана Володимировича (очолював відділ експорту ВАТ «Іскра»), фінансовим директором — Віктора Рабця (очолював відділ податкового обліку ВАТ «Іскра»).
Збори акціонерів прийняли рішення, що кошти від сплати дивідендів будуть спрямовані на подальшу модернізацію та оновлення виробничих потужностей підприємства. Також затвердили кредити, що підуть на фінансування стратегічних програм розвитку ВАТ «Іскра».
Публікації в пресі про пікетування міноритарними акціонерами ВАТ „Іскра” у складі 400 осіб в суботу, 27 травня, не точні – про це заявила “Гал-info” Анна Сюч, керівник прес-центру ВАТ „Іскра”. Насправді лише кілька осіб під час засідання почали протестувати, а такого масштабного пікету акціонерів, як повідомлялось в ЗМІ, не було.
ВАТ „Іскра” – єдина в Україні потужна світлотехнічна компанія; товарний асортимент налічує понад 280 видів ламп розжарення спеціального та загального призначення, кварцово-галогенні, лампи-фари, мініатюрні та автомобільні, компактні люмінесцентні, натрієві та ртутні лампи.
Лампи від „Іскри” світять не лише в Україні, але й 25 країнах світу під 20 торговими марками. Експортний потенціал складає 50%  виготовленої продукції.
22 грудня 2003 р. комісія органу сертифікації здійснила оцінку виробництва та остаточну перевірку системи управління якістю на ВАТ “Іскра”. На основі висновків комісії  — ВАТ “Іскра” було вручено сертифікат на систему управління якістю, яка відповідає  вимогам ДСТУ ISO 9001-2001 (ISO 9001:2000). У 2005 р. ВАТ «Іскра» перемогло у номінації  «Кращий роботодавець з організації безпечного ведення робіт». Трудовий колектив ВАТ “Іскра” налічує близько 2 700 працівників. Середня заробітна платня становить 850 грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ