Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Львівщини у минулому році зменшився на 7,5 %

Внаслідок різкого зростання курсу долара наприкінці минулого року іноземні інвестиції в економіці області «схудли» більш як на 100 мільйонів доларів. На 1 січня 2009 року обсяг прямих іноземних інвестицій Львівщини становив 930,7 мільйонів доларів США, що на 20,6% більше, ніж на початок 2008 року, але порівняно з 1 жовтня їх обсяг зменшився на 5%.
 Через нестабільну фінансову та економічну ситуацію в державі притік інвестицій у другій половині минулого року значно скоротився. Так, у ІV кварталі 2008 року надійшло іноземних інвестицій удвічі менше, ніж у І кварталі та утричі менше порівняно з ІV кварталом 2007 року.
Загалом упродовж 2008 року у підприємства та організації Львівщини залучено 319,1 мільйонів доларів США прямих іноземних інвестицій, що на 7,5% менше обсягу 2007 року. Вкладення в економіку області у минулому році здійснили партнери з 31 країни.
З обсягу прямих іноземних інвестицій, які надійшли упродовж року, близько чверті спрямовано у промисловість - 78 мільйонів доларів, трохи менше – 77,6 мільйонів – у сільське господарство та 56,3 мільйонів – у фінансову діяльність.
Натомість упродовж року нерезидентами вилучено 50,5 млн.дол. прямих інвестицій, з них внаслідок переходу прав власності українській стороні – 40 млн.дол., повернення капіталу у вигляді грошових внесків – 5,1 млн.дол., рухомого і нерухомого майна – 1,5 млн. дол. Про це «Гал-info» повідомили в ГУ статистики у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ